O pleiadă de staruri a urcat pe scenă alături de Ariana Grande în cadrul concertului de binefacere de duminică de la Manchester, încercând să transmită, alături de fani, un mesaj puternic împotriva terorismului.

 

În fața unui public de peste 50.000 de oameni, Ariana Grande a apărut pe scenă cu o bluză cu mesajul "One Love Manchester" și a izbucnit de mai multe ori în lacrimi în timp ce-și interpreta cântecele.

"Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit în această seară și pentru că sunteți atât de fericiți, de puternici și de uniți. Vă iubesc atât de mult", le-a spus cântăreața fanilor de pe scenă.

"Noaptea asta este genul de lucru de care lumea chiar are nevoie acum", a adăugat ea.

Evenimentul caritabil a fost organizat după atacul terorist de la 22 mai în care au fost ucise 22 de persoane, inclusiv copii și adolescenți, la puțin timp după sfârșitul concertului Arianei Grande de la Manchester Arena. Grande a spus că nu intenționa să cânte atât de multe dintre cântecele ei în timpul concertului, dar s-a răzgândit după ce a cunoscut-o pe mama Oliviei Campbell-Hardy, de 15 ani, care s-a aflat printre victimele atentatului.

"Am avut plăcerea de a o întâlni pe mama Oliviei cu câteva zile în urmă și am început să plâng și am îmbrățișat-o puternic, iar ea a spus 'nu mai plânge, pentru că Olivia nu ar fi vrut ca tu să plângi'", a povestit ea.

"Mi-a spus că Olivia ar fi vrut să-și audă hiturile favorite. Plănuisem un concert diferit și am făcut ieri o repetiție și apoi am schimbat totul", a adăugat Ariana Grande.

Miley Cyrus, Justin Bieber, Robbie Williams și Katy Perry, precum și trupa britanică Coldplay, au cântat și ei în cadrul concertului în aer liber de pe stadionul de cricket Old Traford de la Manchester. De asemenea, a existat o apariție surpriză a solistului local Liam Gallagher, care a cântat alături de Coldplay hitul Oasis "Live Forever".

"Vreau să dedic acest cântec oamenilor frumoși care au fost uciși și răniți în atacul terorist de la Manchester", a afirmat Gallagher.

Concertul a fost deschis de poetul Tony Walsh, care a făcut referire și la atacurile teroriste de sâmbătă noapte de la Londra, în care șapte oameni au fost uciși și zeci au fost răniți. Managerul Arianei Grande, Scooter Braun, afirmase duminică că concertul va avea loc în pofida atacurilor de la Londra. "Toți artiștii implicați au fost de neclintit în sprijinul lor în această dimineață și sunt hotărâți să continue cu spectacolul", a scris el pe Twitter.

Concertul de trei ore a fost transmis în întreaga lume la televiziune și pe internet, iar organizatorii susțin că spectatorii au donat două milioane de lire sterline (2,6 milioane de dolari) pentru Fondul de urgență "We Love Manchester", pentru a-i susține pe cei afectați de atentatul de la 22 mai. Poliția din Manchester a precizat că un număr "semnificativ" de polițiști au fost prezenți la concert, care s-a desfășurat "fără vreun motiv de preocupare".