Winona Ryder a dezvăluit într-un interviu acordat pentru The Sunday Times că actorul şi regizorul Mel Gibson a făcut o serie de remarci antisemite şi homofobe în timpul unei petreceri.

Actriţa americană, care s-a remarcat în ultimii ani în serialul „Stranger Things”, a fost întrebată de un reporter dacă s-a confruntat cu experienţe antisemite pe durata carierei sale din industria de divertisment. Winona Ryder a răspuns afirmativ şi a oferit cu această ocazie câteva exemple.

„Da, m-am confruntat cu aşa ceva... în feluri interesante. Au existat situaţii când anumiţi oameni au spus: „Stai puţin, eşti evreică? Dar eşti atât de drăguţă!”. A existat un film în care voiam să joc, în urmă cu mult timp, era un film de epocă, iar directorul studioului, care era evreu, mi-a spus că arătam „prea mult ca o evreică” pentru a putea să joc într-un film despre o familie de aristocraţi”, a dezvăluit actriţa americană.

Ea a relatat şi o întâlnire cu Mel Gibson, pe durata căreia a avut loc o conversaţie stânjenitoare.

„Ne aflam la o petrecere aglomerată, la care venisem cu unul dintre prietenii mei cei mai buni. Mel Gibson era acolo şi fuma trabuc, am început să vorbim împreună şi el l-a întrebat pe prietenul meu, care este gay: „Stai puţin, acum voi lua SIDA?”. Apoi a venit vorba despre evrei, iar el a spus: „doar nu eşti un şmecher scăpat din cuptor, nu-i aşa?”, a relatat vedeta americană.

Winona Ryder a spus că Mel Gibson a încercat ulterior să îşi ceară scuze.

Agentul de presă al lui Mel Gibson nu a putut fi contactat de reporterii revistei Variety până la ora transmiterii acestor informaţii.

Mel Gibson a făcut o altă declaraţie antisemită, devenită între timp celebră după publicarea unui raport al Poliţiei americane. „Evreii sunt vinovaţi pentru toate războaiele din lume!”, a spus Mel Gibson în 2006, timp ce era arestat de un poliţist care îl reţinuse pentru conducerea automobilului sub influenţa alcoolului.

În 2016, artistul de origine australiană a acordat un interviu pentru revista Variety în care a vorbit despre acel incident. „A fost un incident nefericit. Eram băut şi furios şi am fost arestat. Am fost înregistrat ilegal de un poliţist lipsit de scrupule, care nu a fost niciodată judecat pentru acea infracţiune. Apoi, înregistrarea a fost făcută publică chiar de către el, pentru bani, şi de către membri ai aşa-zisei prese. Aşadar, nu a fost corect. Bănuiesc că ţinând cont de cine sunt, nu mi se permite să am vreodată o cădere nervoasă”, a declarat Mel Gibson în acel interviu.

Winona Ryder, care a jucat recent în „The Plot Against America”, a spus în acelaşi interviu pentru The Sunday Times că deşi nu este o persoană religioasă, se identifică totuşi cu comunitatea din care provine. „E dificil pentru mine să vorbesc despre asta, pentru că am avut rude care au murit în lagărele de concentrare, aşadar am fost mereu fascinată de acea perioadă”, a declarat actriţa americană.