Dublura actriței Milla Jovovich s-a rănit grav în timpul filmărilor pentru pelicula „"Resident Evil: Capitolul final/ Resident Evil: The Final Chapter", fiindu-i amputată o mână.

Cascadoare care a fost dublura Millei Jovovich i-a dat în judecată pe producătorii filmului "Resident Evil: Capitolul final", denunțând mai multe erori în timpul filmărilor, care ar fi cauzat un accident în urma căruia și-a pierdut un braţ.

Cascadoarea Olivia Jackson a depus o plângere împotriva producătorului Jeremy Bolton și a regizorului Paul W.S. Anderson. Dublura actriței Milla Jovovich s-a rănit grav în timpul filmărilor pentru pelicula „Resident Evil: Capitolul final/ Resident Evil: The Final Chapter", lansată în 2016, și i-a fost amputat un braț. Cascadoarea în vârstă de 38 de ani a relatat în plângere că accidentul s-a produs în urma unei decizii luate de producători, care au preferat să își urmărească „interesele financiare", în detrimentul securității ei.

Rolul cascadoarei consta în realizarea unei scene de luptă, dar condițiile meteorologice din Africa de Sud, unde se filma secvența, au dus la modificarea scenariului. Astfel, cascadoarea a realizat o scenă în care conducea o motocicletă, pe timp de ploaie. Această modificare nepregătită corespunzător a cauzat accidentarea Oliviei Jackson, care a stat 17 zile în comă. Un braț i-a fost amputat, iar cariera ei a fost compromisă.

„A fost cu adevărat o săptămână îngrozitoare, cu dureri, insomnii, greață, dar lucrurile s-au mai îmbunătățit. Îi sunt recunoscătoare incredibilului chirurg Simon Lambert", a povestit cascadoarea pe rețeaua de socializare online Instagram.

„Resident Evil: Capitolul final" este a șasea și ultima parte din seria care a intrat în istorie drept cel mai de succes franciză inspirată din jocuri video, după ce primele cinci părți cumulând încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel global.