Ducesa Catherine de Cambridge, soția prințului William al Marii Britanii, a născut, luni, cel de-al treilea copil al său, un băiat, la Spitalul St Mary's din Londra, unde a fost internată în dimineața aceleiași zile.

 

Băiețelul, al șaselea nepot al reginei Elizabeth a II-a, s-a născut la ora locală 11.01 (10.01 GMT). Copilul a avut la naștere - la care ducesa de Cambridge a fost asistată de soțul său, prințul William - greutatea de aproximativ 3,8 kilograme. Ducesa de Cambridge și bebelușul se simt bine, potrivit informațiilor publicate pe contul de Twitter al Palatului Kensington, reședința oficială a acestora. Biroul de presă de la Palatul Kensington a mai anunțat că „Regina (Elizabeth a II-a - n.r.), ducele de Edinburgh (prințul consort Philip - n.r.), prințul de Wales (prințul moștenitor Charles - n.r.), ducesa de Cornwall (Camilla - n.r.), prințul Harry și membrii ambelor familii au fost informați și sunt încântați de această veste”. Numele bebelușului ar putea fi făcut public în maximum două zile de la naștere. Informația despre cea de-a treia sarcină a ducesei Kate a fost făcută publică pe 4 septembrie 2017, după ce aceasta, suferind de severe grețuri matinale, a fost nevoită să-și anuleze participarea la un eveniment. În octombrie 2017, Palatul Kensington, reședința sa oficială, a anunțat că cel de-al treilea copil al ducesei se va naște în aprilie, în a doua jumătate a lunii. Bebelușul va fi al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după frații săi, prințesa Charlote, în vârstă de 2 ani, și prințul George, în vârstă de 4 ani, tatăl lor, prințul William, și bunicul lor, prințul moștenitor Charles.

Unchiul lor, prințul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriță americană Meghan Markle, este al șaselea în ordinea succesiunii. Ducesa Catherine a fost asistată la naștere de medicul Alan Farthing, în vârstă de 54 de ani, care a ajutat-o și la nașterea prințesei Charlotte, în 2015. Ginecologul regal, care voia să se pensioneze, a acceptat să amâne acest moment până după nașterea celui de-al treilea bebeluș regal. Profesor la Imperial College din Londra, acesta lucrează la Maternitatea Regina Charlotte și la Spitalul St. Mary din capitala britanică. El este succesorul lui Marcus Setchell, care a asistat la nașterea prințului George, în 2013. Echipa ginecologului Alan Farthing a fost compusă din aproximativ 20 de asistente medicale și doctori, moașe, anestezist, specialiști neonatologi și patru oficiali ai spitalului.

Nașterea celui de-al treilea copil al prințului Williams a avut loc într-un apartament privat din aripa Lindo a Spitalului St Mary din Londra, unde s-au născut și ceilalți doi copii ai lui. Potrivit Business Insider, camera costă 5.215 lire sterline (5.940 de euro) pe noapte, pentru cazurile de nașteri naturale, așa cum și-a dorit Kate, și 7.680 pentru nașterile prin cezariană.

Spitalul a fost informat despre sosirea ducesei, în vârstă de 36 de ani, cu doar cinci minute înainte, pentru ca vestea să nu se răspândească prea repede. Potrivit tradiției, regina Elizabeth, bunica bebelușului, a fost prima informată despre nașterea acestuia. Informarea s-a făcut prin telefon, dar înainte se făcea prin intermediul unui bilet scris de mână. Secretarul personal al cuplului urma să o informeze pe premierul britanic, Theresa May.

„În funcție de starea sa de sănătate, Kate se va întoarce acasă în aceeași zi sau în ziua următoare”, potrivit unor surse. După naștere, ducesa de Cambridge se va reface în apartamentul său din Palatul Kensington.

Site-ul de pariuri britanic William Hill a anunțat câteva nume posibile a fi alese, precum Albert, Jack, James, Henry, Frederick și Arthur. Ducesa Catherine de Cambridge și prințul William s-au căsătorit în aprilie 2011.