Cele mai bune destinații noi din Europa care îmbogățesc oferta agențiilor de turism în 2019 au fost stabilite, după o selecție care a pornit de la recomandările birourilor de specialitate din lume trecute printr-o jurizare realizată de cei mai activi bloggeri de pe platforma online Travel Lemming.

 

Insulele Faroe au câștigat premiul juriului pentru cei de la Travel Lemming, crestele muntoase învășuite într-un aer de legendă și locuințele pitorești risipite în peisaj oferind o imagine care nu se poate compara cu nimic altceva din traseele turistice obișnuite. Faptul că aici nu sunt decât 50.000 de locuitori oferă ocazia unei călătorii în zone sălbatice. Cele 18 insule situate în nordul Oceanului Atlantic, între Norvegia și Islanda numără o singură insulă nelocuită și alte două pe care se găsește câte o singură familie. Poate acesta este și motivul pentru care tot ce ține de legături între insule (poduri, tuneluri sau curse maritime) este pus la punct. Locuitorii au transformat în obicei local renunțarea la planuri din cauza vremii schimbătoare, iar faptul că niciun peisaj nu arată de două ori la fel este una dintre atracțiile zonei. Sezonul turistic începe în mai și se încheie în septembrie. Insulele sunt teritoriu autonom care nu face parte din Uniunea Europeană, dar este integrat în acordul de liberă circulație Schengen.

Lista păstrează o țară care a fost recomandată și în 2018, Slovenia. Peisajele care coboară din Alpi până la Marea Mediterană sunt considerate de specialiștii de la Travel Lemming printre cele mai surprinzătoare (cuvântul pe care îl folosesc ei este „suprarealiste”) perspective din Europa. În plus, pasionații de turism culinar au parte de un adevărat regal. Printre atracții se găsesc vechile vii, atelierele de turtă dulce, turismul apicol, o ofertă bogată de sporturi de agrement și regândirea fluxului pentru traficul auto din capitala țării, Ljubljana, lucruri care au dinamizat turismul în Slovenia, venind cu creșteri constante ale industriei până în 2018.

Costa Brava, din Spania, este în apropiere de Barcelona, pe coasta catalană, dar, spre deosebire de metropola agitată, aici atracțiile sunt tocmai liniștea și apa limpede a mării. O treime din zonă constă în spații naturale protejate.

În 2019, Lichtenstein va sărbători 300 de ani de existență. Cea de-a șasea cea mai mică țară din lume nu prea este căutată de turiști, dar stațiunile de schi, castelele impresionante și peisajele montane care înconjoară principatul plasat între Elveția și Austria aduc în centrul atenției unul dintre cele mai pitorești locuri din Europa. Aici nu sunt decât 35.000 de locuitori, dar turiștii se pot lăuda că au vizitat una dintre cele mai scumpe destinații de pe continent.

Printre destinațiile pe care bloggerii le recomandă în 2019 se numără și Serbia, atât pentru peisajele rurale, cât pentru exuberanța vieții de noapte din Belgrad ca și pentru legătura permanentă cu istoria pe care toate colțurile țării le invocă.

Pe lista recomandărilor se mai găsesc în acest an Laponia suedeză, orașul Hvar, din Croația, capitala ucraineană Kiev, Brno, din Cehia, valea Soca din Slovenia, Danemarca și ținutul Kent, din Anglia