Brian May, chitaristul în vârstă de 69 de ani al trupei Queen, a dezvăluit că filmul biografic Bohemian Rhapsody”, care va spune povestea legendarei formații rock și a regretatului solist Freddie Mercury se va lansa în 2018, după opt ani de lucru.

 

Întro declarație pentru ziarul Daily Star, May a dezvăluit: „Filmul despre Freddie va fi lansat... mai curând decât vă puteți închipui, anul viitor.” Aceasta este prima dată vechiculată privind lansarea filmului în cinematografe. În plus, May a sugerat că trupa Queen ar putea concerta din nou în Marea Britanie după ce a încheiat turneul din America de Nord alături de cântărețul Adam Lambert - care este noul vocalist al trupei, înlocuindu-l pe Mercury care a murit tragic la vârsta de 41 de ani, în 1991, datorită complicațiilor cauzate de SIDA. May a adăugat: „Ne vom afla în America în mare parte a verii iar apoi vom reveni probabil la finalul anului.” Mult așteptatul film a avut un parcurs dificil până la anunțul privind lansarea pe marele ecran. Sacha Baron Cohen trebuia să îl joace inițial pe Freddie, dar a părăsit proiectul datorită unor „diferende artistice” privitoare la regia lungmetrajului. Vedeta din „Borat” a pretins că a plecat pentru că membrii supraviețuitori ai trupei Queen - printre care toboșarul Roger Taylor și fostul membru John Deacon - și-au dorit ca filmul să arate cum trupa a trecut de la putere la putere după moartea cântărețului. Sacha Baron Cohen , 45 de ani a spus: „Un membru al formaţiei, pe care nu-l voi numi, mi-a spus că filmul este genial pentru că în mijlocul acţiunii se întâmplă ceva formidabil”, şi-a amintit Sacha Baron Cohen referindu-se la una dintre reuniunile de lucru împreună cu muzicienii de la Queen. “Eu am întrebat ce chestie formidabilă se întâmplă în mijlocul acţiunii filmului, iar el mi-a răspuns: «Freddie moare». Umoristul Cohen i-ar fi întrebat, apoi, inocent: „Apoi, ce se întâmplă în continuare?” Muzicianul de la Queen, căruia Baron Cohen nu i-a dezvăluit identitatea, ar fi replicat: „Vedem cum formaţia trece peste această tragedie, indiferent cât de dureros ar părea.”

Sacha Baron Cohen ar fi vrut să evoce viaţa lui Freddie, pe numele său real Farrokh Bulsara, fără tabuuri, autentic şi verosimil. Brian May şi Roger Taylor, colegii de trupă ai lui Mercury voiau însă să concentreze povestea transpusă în film în jurul epocii de glorie a cântăreţului, astfel încât pelicula să poată fi destinată audienţei generale. Sacha Baron Cohen s-a declarat la auzul răspunsului. „Fiţi atenţi, nimeni nu vrea să vadă un film în care personajul principal moare de cancer, care să continue apoi povestea cu formaţia care se pune pe picioare după tragedie”, le-ar fi spus vehement Baron Cohen muzicienilor de la Queen. După puţin timp de la această dispută de opinii, actorul a renunţat la rol. Brian May i-a răspuns lui Sacha pretinzând că actorul și scriitorul american nu s-a purtat elegant: „Am petrecut momente plăcute cu Sacha dar a început să spună neadevăruri despre ceea ce s-a întâmplat. De ce a renunțat și a spus că nu ne-am dorit să facem un film curajot? Suntem noi genul de oameni care să ascundă adevărul? Nu cred.” În locul lui Sacha Baron Cohen, vedeta serialului 'Mr. Robot', Rami Malek, va juca rolul solistului Queen, iar Bryan Singer este regizorul peliculei. GK Films, New Regency și Fox vor produce filmul biografic, în timp ce scenaristul filmului 'The Theory of Everything' Anthony McCarten va scrie scenariul.