Filmul francez „La Belle Epoque” (Cei mai frumoși ani) va deschide ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Pelicula îi are ca interpreți pe Daniel Auteuil și Fanny Ardant.

Organizatorii TIFF anunță că ceremonia de deschidere a ediției a 19-a a TIFF va avea loc în aer liber în Piața Unirii din Cluj-Napoca în 31 iulie. Filmul de deschidere este comedia romantică „La Belle Époque” (Cei mai frumoși ani), o producție din 2019, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant, „o călătorie în timp, nostalgică și plină de umor”.

Actrița Fanny Ardant a fost distinsă în 2018 cu Trofeul Transilvania al TIFF pentru întreaga carieră, iar pentru rolul din „La Belle Epoque” a obținut anul acesta trofeul César pentru interpretare.

De asemenea, filmul care va închide TIFF în 9 august va fi tot o comedie franceză, premiată cu Ursul de Argint la Berlin, „Effacer l'historique” (Șterge istoricul), cel mai nou film de Benoît Delépine și Gustave Kervern.

Biletele pentru deschiderea oficială TIFF 2020 au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro, numărul acestora fiind limitat, respectând astfel condițiile impuse de autorități pentru evenimentele în aer liber.

La ediția din acest an a TIFF va mai fi proiectat, în premieră, filmul Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, și comedia Military Wives, cu Kristin Scott Thomas, semnată de Peter Cattaneo.

„Nu va lipsi de la această ediție nici thriller-ul câștigător al Galei Oscar de anul acesta și al Palme d’Or la Cannes 2019, Parasite (r. Bong Joon Ho)”, au anunțat organizatorii festivalului clujean.

TIFF va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 31 iulie – 9 august.