Rapperul canadian Drake a câștigat cele mai multe trofee în cadrul ediției de anul acesta a ceremoniei Billboard Music Awards, care a avut loc miercuri seară la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas.

Muzicianul a primit 12 trofee, printre care se numără cele la categoriile cel mai bun cântăreț, cel mai bun artist în topul Hot 100, cel mai bun album în topul Billboard 200 (pentru „Scorpion”) și cel mai bun artist rap. El a devenit, astfel, cel mai laureat interpret din istoria ceremoniei, cu 27 de distincții.

Cardi B a fost a doua cea mai mare câștigătoare a serii, cu șase premii. Ea a fost distinsă la categoriile cel mai bun cântec din topul Hot 100, cel mai bun cântec difuzat la radio, cea mai bună colaborare (pentru „Girls Like You”, piesa pe care apare alături de trupa Maroon 5), cea mai bună artistă rap și cel mai bun cântec rap („I Like It”, cântat împreună cu Bad Bunny și J Balvin).

Ariana Grande a fost declarată cea mai bună cântăreață, iar formația K-pop de băieți BTS a primit premiul pentru cel mai bun grup. Rapperul american Juice WRLD a fost desemnat ca fiind cel mai bun artist debutant.

Mariah Carey, artista solo care a adunat de-a lungul timpului cele mai multe cântece clasate pe primul loc în topul Billboard Hot 100 (18) printre care și piesa care a petrecut cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 („One Sweet Day”, alături de trupa Boys II Men), a fost distinsă cu premiul Icon, dedicat realizărilor din întreaga carieră.

Lista câștigătorilor poate fi consultată pe site-ul și pe pagina de facebook ale Billboard.

Potrivit celebrei publicații, „finaliștii la premiile Billboard Music sunt aleși pe baza vânzărilor generate de albumele, înregistrările digitale, difuzările radio, în streaming, turnee și evenimente sociale la care au participat în ultimul an”.

Gala Billboard Music Awards 2019 a fost prezentată, pentru al doilea an consecutiv, de cântăreața americană Kelly Clarkson.