Actriţa Gwyneth Paltrow este aşteptată să se prezinte în faţa unui tribunal din Statele Unite în urma acuzaţiilor potrivit cărora ar fi rănit grav un bărbat într-un accident produs într-o staţiune de schi în 2016 şi ar fi fugit apoi de la faţa locului.

Actriţa americană a fost dată în judecată de un pensionar, specialistul în optometrie Terry Sanderson, care susţine că Gwyneth Paltrow l-a lovit după ce a „pierdut controlul" în timp ce schia în staţiunea Deer Valley Resort din Park City, Utah, relatează marţi DPA/PA Media.

Potrivit lui Terry Sanderson, celebra actriţă s-a ciocnit de el, „lăsându-l inconştient şi provocându-i o leziune cerebrală, patru coaste rupte şi alte răni grave". Ieri s-au derulat pledoariile preliminare în acest caz, iar procedurile de audiere sunt programate să dureze opt zile.

Conform presei locale, Gwyneth Paltrow şi membrii familiei sale urmează să se prezinte la tribunal şi este de aşteptat ca actriţa să depună mărturie.

Terry Sanderson solicită despăgubiri în valoare de 300.000 de dolari, după ce a renunţat la compensaţiile cerute iniţial, în valoare de 3,1 milioane de dolari.

„Acest proces implică un accident de schi cu fugă de la faţa locului, în Deer Valley, Utah, în cadrul căruia inculpata Gwyneth Paltrow a pierdut controlul şi a lovit în spate un alt schior, pe Terry Sanderson, care se afla în josul pantei, doborându-l cu putere, lăsându-l inconştient şi provocându-i o leziune cerebrală, patru coaste rupte şi alte răni grave", se arată în acuzaţiile iniţiale, depuse la tribunal în 2019.

„Paltrow s-a ridicat, s-a întors şi a plecat pe schiuri, lăsându-l pe Sanderson năucit, întins în zăpadă, grav rănit", se arată în documentele judiciare.

În dosar se precizează că un instructor de schi din Deer Valley, care o instruise pe Gwyneth Paltrow, a observat că Terry Sanderson era rănit, dar nu a făcut niciun gest pentru a-l ajuta. Instructorul nu a trimis după ajutor şi, mai târziu, l-a acuzat pe Sanderson că a provocat accidentul într-un „raport fals pentru a-şi proteja clienta", potrivit documentelor depuse în instanţă.

Terry Sanderson a explicat anterior că a aşteptat aproape trei ani înainte de a începe procesul deoarece a avut probleme cu avocaţii şi pentru că nu s-a simţit bine din cauza comoţiei.

Gwyneth Paltrow a depus ulterior o cerere reconvenţională, susţinând că Sanderson a lovit-o şi i-a aplicat o „lovitură corporală". Actriţa afirmă că a fost afectată de acea ciocnire şi că nu a mai schiat cu familia sa în acea zi. Ea a adăugat că Terry Sanderson şi-a cerut scuze în faţa ei şi i-a spus că se simţea bine.