BERBEC

Anul 2023 îi găseşte pe berbeci cu preocupări pe plan personal. Chiar în prima săptămână a anului se recomandă atenţie la sănătatea danturii şi a căilor respiratorii superioare. Preocuparea pentru sănătate va fi prioritară pentru aceşti nativi. Mulţi se vor gândi să nu îşi mai neglijeze sănătatea şi să facă investigaţii medicale sau tratamente. Altfel, ei sunt cunoscuți ca având un bun metabolism şi un bun sistem imunitar, dar şi energie din plin şi o bună rezistenţă psihică. Acest an, însă, va fi pentru mulţi nativi un an favorabil şi uneori foarte favorabil, în general, pe plan personal. Un an al dezvoltării personale, al unei bune protecţii astrale, un an al şanselor de succes şi de îmbunătăţire a situaţiei materiale. Mulţi vor călători, în special în străinătate, asta şi ca urmare a unor posibilităţi de muncă. Este un an al favorizării studiilor şi examenelor, al unor noi studii, al perfecţionării în diverse îndeletniciri, al evoluţiei spirituale şi al unei bune comunicări. Pentru mulţi va creşte pasiunea pentru mâncare, în special pentru dulciuri. Unii se vor îngrăşa. Factorul de fertilitate va fi mai favorizat în anul 2023 la femei, decât în anul precedent, aşa că nu este exclus să apară mai multe mămici dintre nativele acestei zodii.

 

TAUR

Pentru tauri anul aduce dezvoltarea personalităţii. Nativii or să fie favorizaţi în exprimarea personală, însă noul şi schimbările vor fi lucrurile care îi vor caracteriza, chiar dacă poate nu vor fi uşor de acceptat. Noul şi schimbările în plan personal au început a fi semnalate încă din anul 2022, dacă nu mai devreme, ele sunt de câteva luni în aspecte favorizante pentru nativi şi continuă să favorizeze nativii. Încăpăţânarea poate fi o problemă, dar schimbarea şi noul sunt soluţiile, inclusiv în modelarea personalităţii. Nativii tind să fie mai deschişi la minte, să aibă o gândire mai liberă şi mai evoluată, mai mult simţ al umorului şi mai mult magnetism. Ei devin mai sociabili şi o bună parte dintre ei pot deveni mai atrăgători. Devin mai independenţi şi mai optimişti. La mulţi se schimbă situaţia relaţională, e posibil să apară despărţiri, probabil şi noului şi schimbărilor pe care partenerii nu le mai acceptă sau dorinţei nativilor de a se debarasa de un partener care nu acceptă schimbările personale care apar. Vor exista probleme profesionale, e posibil un blocaj, ori poate exista o amânare sau ceva care duce până la urmă la ceva nou, la o schimbare. Cu toate acestea, lunile ianuarie şi februarie vor fi favorabile profesional, cu posibilităţi de găsire de loc de muncă sau de realizări profesionale pentru mulţi nativi. Se recomandă atenţie la sănătate chiar în primele 14 zile ale anului, dar şi la finalul iernii şi în primăvară. Mulţi vor descoperi lucruri noi, mai ales cei preocupaţi de medicină, terapii şi ştiinţe spirituale, cum ar fi astrologia şi alte ştiinţe ezoterice.

 

GEMENI

Primele două luni ale anului îi găseşte pe nativi energici şi dornici de a se impune sau de a se implica în diverse lucruri. În aceeaşi perioadă, sănătatea poate fi sensibilă şi se recomandă atenţie la răceli, tendinţe febrile sau inflamatorii. Vor fi solicitaţi, tot atunci, de unii prieteni sau de unele cunoştinţe, posibil cu insistenţe, dar şi cu eventuale critici sau cu ameninţări. Anul 2023 este un an al atingerii scopurilor şi obiectivelor. Mulţi nativi vor avea realizări importante, vor avea succes şi obţinerea sau dezvoltarea unor poziţii sociale. Cele mai importante realizări e posibil să se refere la planul relaţional, implicarea într-o relaţie, care poate fi pe termen lung, întemeierea unui cămin; diverse rezolvări și succes în relaţiile sociale; semnarea unor contracte sau îmbunătăţirea acestora, favorizarea actelor oficiale, în general, a colaborărilor şi afacerilor. Mulţi vor începe afaceri noi, îşi vor dezvolta planul profesional şi unii vor avansa în poziţii administrative. Toate acestea e posibil să fie şi cu ajutorul cuiva. Acest an este favorabil şi dezvoltării relaţiilor cu prietenii şi cu protectorii.

 

RAC

Racii vor avea un an important pe plan relațional, fiind favorizaţi cei care au înţeles că planul acesta a avut şi are nevoie de o transformare, în sens evolutiv. Nu de o întoarcere în trecut, la situaţii negative şi tolerate şi nici de o stagnare în situaţii din prezent. Lunile ianuarie şi februarie vor fi favorabile relaţional, dar şi în plan social, în plan litigios, ori pentru acte şi colaborări pentru mulţi nativi. Unii vor semna contracte noi de muncă la începutul anului. Este un an al atingerii unor obiective noi. Racii e bine să înţeleagă că noul şi schimbările evolutive pot fi ele însele obiective care se realizează în acest an. Sunt lucruri care favorizează realizările. Altfel, este un an al favorizării atingerii de scopuri şi relaţiilor cu prietenii şi cu protectorii. Debutul anului coincide pentru mulţi nativi cu începutul unei perioade favorabile profesional, mai ales în carieră, în plan socio-profesional şi pentru unii în avansarea administrativă. Acest an favorizează aceste planuri. Mulţi îşi vor îmbunătăţi situaţia la locul de muncă şi, în general, situaţia profesională.

 

LEU

Pentru nativii lei se anunţă stabilitate profesională, putere pe plan profesional, mai ales pentru cei independenţi şi pentru cei cu poziţie administrativă şi nou spre mai bine sau schimbări spre bine, pe acest plan. Chiar începutul anului aduce astfel de veşti, poate şi posibilitatea semnării de noi contracte. În general, însă, domeniul referitor la contracte şi acte oficiale este şi problematic. Probabil e nevoie a se trece peste ceva blocaje, întârzieri sau amânări, iar o schimbare e posibil să fie rezolvarea. Se tinde spre o rezolvare în acest sens, poate chiar în ianuarie, însă primele două luni ale anului atenţionează la posibile probleme profesionale şi în sănătate, la neînțelegeri cu partenerul de relaţie, dar şi cu unii colaboratori profesionali şi la probleme contractuale şi cu actele, în general, pentru unii fiind posibile probleme litigioase. Sunt favorizaţi financiar cei care lucrează în colaborare cu firme din străinătate, mai ales cei care prin afacerea şi munca lor au ca sursă de venit bani din străinătate. Nativii vor călători, poate mai mult în străinătate decât în anul precedent. Vor avea un an favorabil planului juridic, examenelor, învăţământului, evoluţiei spirituale şi comunicării. Ultimul trimestru al anului va aduce multora șansă şi noroc pe plan profesional.

 

FECIOARĂ

Anul aduce, în general, o stabilitate pe plan relaţional, cu toate că primele două luni ale anului este posibil să aducă disensiuni sau neînţelegeri între parteneri, în aceeaşi perioadă fiind posibile probleme de sănătate şi la locul de muncă. Situaţii negative asemănătoare vor fi posibile şi în perioada 10 - 21 martie. Nativii vor avea o grămadă de lucruri de rezolvat între ianuarie şi aprilie, în special în Martie şi Aprilie, lucruri cu referire la rezolvarea unor neînţelegeri cu unele persoane, situaţii cu referire la colaborări sau litigii, la contracte sau alte acte oficiale. Vor fi şi reuşite şi poate că unii vor rezolva numai cu succes astfel de lucruri, dacă eventual vor apărea. Anul 2023 favorizează dezvoltarea financiară şi cea materială, în general, mai ales cea rezultată din acte şi contracte, cum ar fi profitul din unele investiţii, din anumite afaceri sau bunuri obţinute prin diverse acte, cum ar fi moşteniri sau imobile cumpărate. Anul 2023 este un an care aduce şi favorizează transformarea în sens evolutiv, evoluţia spirituală, bazată pe gândire liberă, nu pe limite de pe idei preconcepute de gândire limitată şi favorizează, în acelaşi timp şi dezvoltarea materială. Partenerii de relaţie, de colaborare sau de afaceri ai nativilor vor fi favorizaţi financiar.

 

BALANȚĂ

Anul va favoriza relaţiile interumane şi dezvoltarea acestora. Nativii sunt, în general, sociabili, însă va fi agitaţie în sfera lor socială, în anturajul lor personal şi profesional în prima jumătate a anului, mai ales în primăvară. Atunci nu sunt excluse şi probleme în planul relaţional, nefiind excluse disensiuni, certuri sau neînţelegeri, poate chiar reproşuri din partea unui partener. Perioada 7 - 29 martie va aduce stres profesional şi posibile probleme pe plan profesional. Această perioadă indică posibile neînţelegeri cu patronul, şeful sau colegi de muncă, ori cu un colaborator sau cu un partener de afaceri. De asemenea, stres şi neînţelegeri pe plan relaţional. Actele oficiale nu vor fi favorizate. Vor fi posibile probleme financiare şi sensibilitate a sănătăţii. Altfel, anul 2023 va favoriza, în general, planul relaţional, dar mai mult la începutul anului, în vară şi, în general, în a doua jumătate a anului. Pentru mulţi va fi posibilă întâlnirea unui partener de calitate sau dezvoltarea unei relaţii. Situaţia profesională tinde să fie stabilă şi mai sigură, mai ales în a doua jumătate a anului. Aceeaşi perioadă va favoriza dezvoltarea financiară şi materială şi mulţi nativi vor avea realizări pe aceste planuri; perioada va favoriza transformarea evolutivă şi evoluţia spirituală adevărată, bazată pe cercetare şi gândire liberă, dar şi evoluţia materială.

 

SCORPION

Este un an al relațiilor interumane şi al dezvoltării acestora. Dar favorizarea acestui plan, cât şi a celui relaţional, prioritar şi el în prezent şi în perspectivă, vor fi avantajate mai ales prin nou şi schimbări în plan evolutiv, aspecte care sunt deja evidenţiate de mai multe luni. Anturajul va primi înnoiri şi schimbări. E bine ca nativii să îşi facă ordine în anturaj. Planul relaţional a necesitat, iar în cazul unora, va necesita din nou schimbări. Dacă e cazul, despărţiri. Poate au fost şi cazuri în care partenerul a înţeles că dacă nu se schimbă, va părăsi relaţia cu nativul. Altfel, nativii e bine să aprecieze și eventualele schimbări pe care e bine să le facă el pentru o nouă viaţă relaţională. De exemplu, actualul partener sau un nou partener e posibil să nu accepte gelozia sau posesivitatea. Planurile relaţional și social sunt mai favorizate în a doua jumătate a anului, când nu e exclus începutul unei noi relaţii sau dezvoltarea uneia existente. Aceeași perioadă va favoriza afacerile, contractele, inclusiv cele de muncă, actele oficiale şi colaborările.

 

SĂGETĂTOR

La începutul anului, în primele 10 zile există o atenţionare asupra sănătăţii nativilor. Ianuarie favorizează planul financiar, nefiind excluse veşti salariale favorabile. Anul va aduce stabilitate şi siguranţă locativă, dar şi în situaţia pecuniară; de asemenea, armonie şi bună înţelegere cu familia, însă între 7 și 29 martie sunt posibile neînţelegeri sau disensiuni cu unele rudenii. Tot atunci se recomandă atenţie la actele de proprietate, de achiziţii, la cumpărături, în general, la planul sentimental, dar şi la sănătatea nativilor şi a unor persoane apropiate. Acest an va aduce necesitatea rezolvărilor pe plan sentimental, fiind, însă şi favorabil pe acest plan. Este un an al achiziţiilor, în special pentru casă. Factorul de fertilitate pentru femei va fi favorizat, în special în prima jumătate a anului. A doua jumătate a anului va aduce multora preocupări pentru sănătate şi, în general favorizarea sănătăţii, cât şi favorizarea planului profesional. Mulţi îşi vor îmbunătăţi locul de muncă sau îşi vor găsi altul, poate vor lucra chiar în două locuri. Nativii se vor solicita sau vor fi solicitați profesional, e posibil să se dezvolte norma de muncă. Se vor înmulţi pentru unii şansele muncii de acasă.

 

 

CAPRICORN

Pentru nativii capricorni se remarcă necesitatea îmbunătăţirii relaţiei cu familia, dar şi a planului locativ. Vor fi demersuri pe planul pecuniar, în special al proprietăţii imobiliare. Mulţi îşi vor achiziţiona, ori îşi vor construi o casă, ca adresă, ori o nouă proprietate, pentru că acest an favorizează dezvoltarea averii şi a proprietăţii imobiliare. Relaţia cu familia se va dezvolta. Unii îşi vor întemeia un cămin. Pentru mulţi nativi, avuţia proprie sau a familiei lor va fi în ultimul trimestru al anului mai dezvoltată, comparativ cu anul 2022 şi cu începutul anului 2023. Și familia de provenienţă a nativului capricorn va fi, probabil, mai favorizată pe plan material. A doua jumătate a anului va aduce achiziţii noi pentru casă. Poate şi noi achiziţii imobiliare. Pentru mulţi anul va fi important pe plan sentimental, mai ales cu referire la ceva nou. Cineva nou, care e posibil să apară în mod neaşteptat, mai ales la finalul primăverii sau în vară. A doua jumătate a anului favorizează planul sentimental, dar şi factorul de fertilitate feminin. Sunt posibile surprize neaşteptate.

 

VĂRSĂTOR

Pentru mulţi dintre nativi, chiar primele trei zile ale lunii ianuarie vor fi foarte favorabile, cu bucurii în familie, dar şi cu reuşite şi veşti bune cu referire la casă, proprietate, găsirea unui apartament de vacanţă foarte bun, ori cu referire la munca profesională de acasă. Perioada 3 - 6 ianuarie va aduce întâlniri romantice, dar pentru unii şi rezolvarea unor probleme pe plan sentimental. Anul 2023 reprezintă continuarea unei perioade a maturizării personale, dar şi a unei evoluţii a personalităţii nativilor, a unui mai bun echilibru emoţional şi al detaşării emoţionale şi, în general al detaşării personale, inclusiv față de relaţie. E posibil ca unii nativi să îşi găsească un echilibru mental şi general prin detaşare, inclusiv prin detaşare de partener, până la despărţirea de partener. Nativii vor studia lucruri practice noi, de exemplu tehnice, însă mulţi vor fi pasionaţi şi de esoterism, de cercetarea liberă a spiritualităţii şi a misterelor, iar alţii de medicină şi de vindecare. Vor fi posibile achiziţii tehnice noi, mai ales în prima jumătate a anului. Relaţia cu familia şi transformarea în sens evolutiv în legătură cu proprietatea și averea vor fi lucruri importante în tot acest an şi vor fi favorizate mai ales prin nou şi prin schimbări în sens evolutiv. A doua jumătate a anului va favoriza dezvoltarea relaţiei cu familia, averea nativilor, siguranţa şi dezvoltarea proprietăţii nativilor şi a familiilor acestora. Cu referire la situaţia pecuniară, unii vor fi, probabil, sprijiniţi de o persoană sau de persoane din familie.

 

PEȘTI

Perioada 1 -3 ianuarie semnalizează posibile sensibilităţi ale sănătăţii, mai ales în cazul unor eventuale afecţiuni la spate, picioare şi articulaţii. Acest an este un an al beneficiilor financiare din planul profesional, din punct de vedere al locului de muncă, iar pentru unii, administrativ, dacă au sau dacă vor primi o funcţie; pentru alţii va fi vorba de majorare salarială, de o nouă sursă de venit sau de alte beneficii. În general va fi un an al unei stabilităţi financiare şi al unei siguranţe salariale mai bune. Pentru mulţi va fi un an financiar mai bun ca anul 2022 şi pentru mulţi nativi venitul financiar va creşte. În primele două luni e posibil să existe ceva probleme cu referire la casă, la situaţia locativă sau de proprietate a nativilor sau ale familiilor acestora. Se vor implica activ în lucruri cu referire la casă, ori proprietate. Mulţi vor studia ceva nou, în special ceva de tip tehnic şi practic şi îşi vor achiziţiona lucruri tehnice noi, mai ales lucruri pentru uz profesional. Nativii se vor preocupa de sănătate, probabil mai mult decât în anul precedent şi e posibil ca tratamentul, ţinerea sub control şi vindecarea unor afecţiuni să cunoască o bună evoluţie, chiar de la începutul anului.

de astrolog DUMITRU PARASCHIV