În toată ţara sunt peste 40 de autospeciale care intervin la cazurile de COVID-19, dintre care șase sunt în Bucureşti

Cristian Nicolae este unul dintre militarii SMURD care intervin la cazurile de infectare cu noul coronavirus. Dincolo de munca solicitantă, însă, dorul de familie este cel mai puternic. Eroii sunt, însă, la datorie și luptă zi de zi cu virusul care pare să câștige tot mai mult teren în România.

Cristian Nicolae lucrează, de 14 ani, ca specialist în cadrul SMURD. Face parte din echipajele din prima linie, adică cele care răspund la cazurile suspecte sau confirmate de coronavirus.

„Noi suntem pregătiţi să executăm misiunile aşa cum trebuie”, spune plutonier adjutant Cristian Nicolae, de la ISUBIF. Şi e vorba de misiuni grele, solicitante. Cu toate acestea, oboseala acumulată e nimic faţă de dorul de familie.

„Am fost sunat de către fetiţa mea la ora 1 noaptea plângând în hohote şi spunea “tati, ai grijă de tine, să nu vii bolnav acasă.” cam acesta este impactul emotional. Toţi ne gândim să ne protejăm cât mai bine, încercăm să ne executăm misiunile în condiţii foarte bune să ne ducem şi în siguranţă acasă”, mai spune militarul. După fiecare misiune, militarii SMURD se întorc la bază pentru decontaminare. Fiecare procedură durează o oră şi jumătate.

În Bucureşti, avem 6 autospeciale care intervin la cazurile de coronavirus, iar în ţară sunt în total peste 40 de astfel de echipaje. Ei sunt eroii noştri din prima linie în lupta cu coronavirusul. Dar să ştii că fiecare dintre noi poate ajuta.

„Vă rugăm să staţi în casă pentru a evita răspândirea acestui virus”, subliniază Cristian Nicolae.