Filmul de animație „Incredibilii 2/ Incredibles 2”, de Brad Bird, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări record de 180 de milioane de dolari în weekendul premierei.

 

Producția Disney/Pixar a devenit animația cu cele mai mari încasări în weekendul premierei în cinematografele nord-americane, record deținut anterior de „În căutarea lui Dory/ Finding Dory” (2016), cu 135 de milioane de dolari.

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american s-a situat „Ocean's 8: Jaf cu clasă/ Ocean's 8”, de Garry Ross, care a avut încasări de 19,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Cu o distribuție exclusiv feminină - Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling și Rihanna -, producția Warner Bros. face parte din celebra franciză „Ocean's”, în care rolul principal era jucat de George Clooney.

Comedia „TAG: Dă-o mai departe/ Tag”, de Jeff Tomsic, s-a situat pe locul al treilea, cu încasări de 14,6 milioane de dolari în weekendul premierei. Filmul, în care joacă Jon Hamm și Jeremy Renner, spune povestea a cinci prieteni din copilărie, care joacă anual, timp de o lună, leapșa, uneori trecând prin momente extrem de bizare.

„Solo: O poveste Star Wars/ Solo: A Star Wars Story”, cel mai recent film din franciza „Star Wars”, regizat de Ron Howard, s-a plasat pe locul al patrulea, cu încasări de 9,1 milioane de dolari. Acesta este al doilea film spin off inspirat de franciza originală „Star Wars” - după „Rogue One: O poveste Star Wars/ Rogue One: A Star Wars Story” (2016), care a avut încasări de 1 miliard de dolari - şi prezintă anii de tinerețe ai lui Han Solo, interpretat de Alden Ehrenreich. Din distribuţie mai fac parte Donald Glover, Woody Harrelson şi Emilia Clarke.

Filmul cu supereroi „Deadpool 2” ocupă locul al cincilea, cu încasări de 8,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Lungmetrajul din seria Marvel Comics, regizat de David Leitch, îl prezintă pe supereroul cu „gură bogată” Wade/ Deadpool (Ryan Reynolds) în timp ce vrea să formeze o echipă pentru a proteja un tânăr mutant de personajul negativ Cable (Josh Brolin).

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de „Moştenire diabolică/ Hereditary”, de Ari Aster (7 milioane de dolari), „Superfly”, de Director X (6,3 milioane de dolari), „Răzbunătorii: Războiul Infinitului/ Avengers: Infinity War”, de Anthony Russo și Joe Russo (5,3 milioane de dolari), „Adrift”, de Baltasar Kormákur (2,1 milioane de dolari), și „Clubul femeilor dezlănţuite/ Book Club”, de Bill Holderman (1,85 de milioane de dolari).