Arnold Schwarzenegger, interpretul legendarului personaj Terminator, a fost întâmpinat cu salutul „Hasta la vista baby” la venirea sa la San Sebastián, unde și-a etalat bronzul caracteristic, a salutat mulțimea și s-a pozat alături de numeroși fani care îl așteptau la intrarea în hotelul María Cristina.

Îmbrăcat cu un sacou albastru, blugi încinși cu o curea lată de cowboy și pantofi sport în picioare, actorul american de origine austriacă și fost guvernator al Californiei, a cărui prezență era foarte așteptată, a ajuns în sfârșit luni la bordul propriului avion la San Sebastian, după o escală la Barcelona. Actorul a pozat pentru mai multe selfi-uri cu admiratorii și a salutat mulțimea de la intrarea din hotel unde a fost întâmpinat cu urale de „Hasta la vista baby”, aluzie la legendarul salut pe care personajul său îl lansează la sfârșitul filmului „Terminator 2: Judgment Day” (1991).

Schwarzenegger, producător și narator al documentarului „Wonders of the Sea 3D”, prezintă la Festival Internațional de Film de la San Sebastián această peliculă submarină care arată comorile din adâncurile insulelor Fiji și Bahamas. Filmul este realizat de exploratorul și producătorul Jean-Michel Cousteau, fiul celebrului Jacques Cousteau, și de Jean-Jacques Mantello, un pionier al cinematografiei submarine în 3D și care în 2009 a prezentat la San Sebastián filmul „Ocean World 3D”. Schwarzenegger și-a câștigat faima ca actor Hollywood-ian în filme de acțiune. În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”. Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator” (combinarea cuvintelor governor și terminator, după filmele din seria de filme „Terminator”).