Îndrăgostit, în egală măsură, de destinaţiile exotice şi de pârtiile de schi, Florin ne vorbeşte despre experienţa trăită la New York, despre turneul naţional HI-Q, dar şi despre planurile sale pentru 2011.

Zodiac Travel: Cum a fost la New York, cât de mult ţi-a plăcut acolo?
Florin Grozea: Am fost de 3 ori la New York până acum. Prima dată n-am avut timp decât să vizitez câteva monumente celebre, pe fugă, însă anul trecut, în ianuarie, am stat două săptămâni şi am avut timp să simt atmosfera şi energia oraşului. Este un loc cosmopolit, o adevarată capitală a lumii, un oraş american diferit de restul ţării. Un simbol al civilizaţiei americane.

ZT: Povesteşte-ne despre alte destinaţii care te-au cucerit, de-a lungul timpului.
FG: Cel mai mult mi-a plăcut în Turks&Caicos, în Caraibe. Este un loc paradisiac, rupt de civilizaţie şi totuşi atât de aproape de ea (la mai puţin de o oră de zbor de Miami). Iarna, temperaturile sunt de minimum 20 de grade, nisipul este alb şi fin, apa oceanului este turcoaz, iar luna stă culcată invers decât în emisfera nordică, oferind turiştilor o imagine suprarealistă.

ZT: Ce "vânezi" cel mai mult la un loc nou pe care îl vizitezi?
FG: Liniştea. În ultimii 14 ani de Hi-Q, singurele vacanţe le-am petrecut în luna ianuarie, atunci când, în ţară, spectacolele au o perioadă de pauză. Caut evadarea din nebunia, gălăgia şi fumul de tutun care ne defineşte showbiz-ul.

ZT: Ai simţul aventurii atunci când vine vorba de destinaţii care nu sunt trecute pe hartă?
FG: Cred că Mihai, colegul meu, este mai pasionat de aventuri de acest gen.

ZT: Care este lucrul pe care nu l-ai făcut niciodată, dar îţi doreşti neapărat să ţl faci într-o vacanţă?
FG: Nu îmi doresc, îl aştept.

ZT: Ştim că îţi place mult să schiezi. În ce staţiuni ai fost până acum şi cum sunt ele în raport cu cele din România?
FG: Am fost în Austria, Franţa şi Elveţia. Visez la Munţii Stâncoşi din State, se spune că pârtiile de acolo sunt superbe!

ZT : Care este ocupaţia ta favorită? (în afara de muzică, bineînţeles)
FG: Blogging. Internet. Citesc.

ZT: Trupa Hi-Q a lansat un nou single în formula iniţială, ce proiecte urmează în perioada următoare?
FG: Avem foarte multă treabă, un videoclip pe rol, melodii noi. Turneul naţional e în plină desfăşurare (aflaţi datele complete pe www.hi-q.ro).

ZT: Planuri de vacanţă pentru Crăciun şi/sau Revelion ?
FG : De Crăciun vom fi sigur acasă, la Braşov, ca în fiecare an, iar de Revelion încă nu ştiu unde vom cânta, dar sigur ne vom afla undeva pe o scenă.

ZT: Ce îţi doreşti pentru 2011?
FG: Să adun roadele muncii din anii trecuţi.