Filmul „Nașul/ The Godfather”, în regia lui Francis Ford Coppola, cu actorii Al Pacino și Marlon Brando în rolurile principale, a fost votat cel mai bun film din toate timpurile într-un sondaj condus de revista britanică dedicată lumii cinematografice Empire, la care au participat 5.000 de fani.

 

Drama iconică „Nașul/The Godfather”, din anul 1972, cu Al Pacino și Marlon Brando în rolurile principale, care urmărește povestea puternicei familiei mafiote a lui Don Vito Corleone, s-a plasat pe locul 1 într-un sondaj în rândul a 5.000 de fani, organizat de revista Empire, relatează contactmusic.com. Filmul din seria Star Wars „The Empire Strikes Back” - care a câștigat același sondaj în anul 2014 - s-a plasat pe locul al doilea, în timp ce lungmetrajele „The Dark Knight”, „The Shawshank Redemption” și „Pulp Fiction” s-au poziționat pe locurile 3, 4, respectiv 5.

Alte filme arhicunoscute printre care „Goodfellas”, „Raiders of the Lost Ark”, „Jaws”, „Star Wars” și „The Fellowship of the Ring” completează top 10 al sondajului.

Terri White, editorul șef al revisei Empire, a spus despre rezultate: „Cititorii Emire au venit cu miile să voteze și e uimitor să vezi că la 45 de ani de la lansare, „The Godfather” continuă să stârnească așa sentimente de afecțiune din partea iubitorilor de film. În plus față de favorite perene precum „Star Wars” și „The Shawshank Redemption”, este încurajator să vedem că un număr de filme lansate recent și-au găsit deja un loc printre cele mai apreciate filme ale cinefililor.”

„Filmul de anul trecut „Arrival” și cel din acest an, „La La Land”, au reieșit ca filme preferate, în timp ce „Captain America: Civil War” este cel mai nou din recentele adaptări după cărțile de benzi desenate care emoționează”, a mai spus editorul șef al revistei Empire.

Între timp, filmul „Jurassic Park” a ieșit pe primul loc în categoria Box Office Blockbusters, iar „Guardians Of The Galaxy” a luat locul fruntaș la categoria Hituri recente, după ce a fost votat masiv de către cinefili.

Lista completă a Celor mai bune 100 de filme din toate timpurile va fi publicată în numărul din iunie al revistei Empire, ce va fi pus în vânzare joi, 15 iunie, dar și pe www.empireonline.com.