Un câine din județul Vaslui a supraviețuit timp de o lună fără mâncare și apă după ce bătrâna care îl îngrijea nu a mai putut ajunge la el din cauza restricțiilor de circulație impuse în contextul epidemiei de Covid-19.

Animalul a fost salvat de membrii unei asociații din județul Galați care s-au deplasat aproape 400 de kilometri pentru a ajunge la el. Câinele supraviețuitor se numește Bobiță, are 10 ani și, recent, a rămas singur pe lume după ce stăpânii lui au murit de bătrânețe. În ultima perioadă, el a fost îngrijit de ruda foștilor stăpâni, o femeie de 66 de ani, din orașul Galați, care mergea periodic în satul vasluian, aflat la 360 de kilometri. Femeia a ales această variantă deoarece vecinii din sat au refuzat să aibă grijă de câine. Din cauza restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, gălățeanca nu a mai putut ajunge la câinele rămas singur într-o curte din Vaslui.

„Eu mergeam o dată la două săptămâni la el cu mâncare. Îi duceam un sac de bobițe, 10 pâini, și i le lăsam acolo. La plecare, avem amândoi lacrimi în ochi. Îi promiteam de fiecare dată că voi reveni la el cât pot de repede. Mi-am ținut de fiecare dată promisiunea, însă, de aproape o lună, de când cu restricțiile de circulație, n-am mai putut ajunge la el. Am 66 de ani și am voie să mă deplasez doar în intervalul 11.00-13.00 (...) Simțeam că mi-am lăsat copilul acolo. Avea un nod în gât, nu puteam să dorm la gândul că el stă acolo singur, fără mâncare și apă”, a povestit Rodica Crețu.

Aflată în impas, femeia a cerut ajutorul unei fundații pentru protecția animalelor din Galați. Reprezentanții acesteia s-au deplasat în localitatea din județul Vaslui pentru a-l căuta pe Bobiță. La o lună de la ultima vizită a ocrotitoarei sale, câinele a fost găsit deshidratat și înfometat. Câinele a fost luat din gospodăria părăsită și a fost transportat la Galați, în adăpostul asociației.

„Ne-a sunat plângând, ne-a indicat comuna, satul, ne-a dat cheile de la poartă și duși am fost. Pe 8 aprilie se face o lună de când nu l-a mai văzut. Cele mai negre gânduri le-am avut pe drum, că am putea ajunge prea târziu. Dar n-a fost așa. Răgușit, slăbit, aproape resemnat, Bobiță ne-a lătrat și a venit încet spre noi. Bucuria a fost de nedescris, încă pare un vis. Bobiță e cu noi acum și câte zile o avea, va fi protejat, hrănit și îngrijit în marea casa a lui Lăbuș”, au anunțat reprezentanții fundației.

Femeia care a îngrijit câinele a primit veștile bune și a promis că de îndată ce restricțiile de circulație vor fi ridicate, va merge la adăpost să-l viziteze.