Regizorul american James Cameron a dezvăluit când se va lansa "Avatar 2", sequel fantasy-ului "Avatar" (2009), filmul cu cele mai mari încasări din istorie. Lansarea lungmetrajului a fost amânată din nou și nu va apărea în cinematografe așa cum se aștepta în anul 2018, a spus Cameron, potrivit Reuters.

Lansarea filmului fusese programată pe 21 decembrie, 2018, însă Cameron a declarat pentru Toronto Star: ''Nu va avea loc în 2018''. James Cameron, care lucrează simultan la patru sequeluri ale filmului - a numit continuarea "Avatar" "o promisiune epică, de amploare", adăugând că "avem toate motoarele pornite la acest moment."

Cameron a spus că filmările la cele patru filme concomitent se aseamănă lucrului la o miniserie TV: „Lucrăm concomitent, e vorba în mare, de opt ore de poveste. Va fi o provocare uriașă să ținem minte toate detaliile în ordine, fix unde ne plasăm în poveste. Va fi, probabil, cel mai provocator lucru pe care l-am făcut vreodată. Sunt sigur că va fi o provocare și pentru actori. Nu, nu, nu, acest personaj nu a murit încă, ești încă într-o anumiă etapă a vieții sale. E o saga. E ca și cum ai face cele trei filme Godfather/ Nașul, în același timp.''

Cameron a spus că nu îl îngrijorează data la care vor fi lansate filmele. Regizorul a declarat anul trecut că: ''Pentru mine nu e important când va fi lansat primul film, ci ritmul în care vor fi lansate restul. Îmi doresc să fie lansate cât mai aproape unele de celelalte.''

Lansarea în 2009 a filmului "Avatar," produse de Twentieth Century Fox, o aventură fantasy plasată în tărâmul îndepărtat și magic al Pandorei, a surclasat toate recordurile de box office, obținând câștiguri care nu au mai fost atinse deocamdată, de 2,8 miliarde de dolari la nivel mondial.

Filmul "Avatar", nominalizat la nouă premii Oscar, câştigând în cele din urmă trei trofee în 2010, a fost turnat parţial în Noua Zeelandă, iar efectele speciale au fost realizate la Weta Digital, compania care a realizat efectele şi pentru trilogia "Lord of the Ring" şi pentru seria "The Hobbit".