Jerry Seinfeld, coautor al serialului TV „Seinfeld”, a devenit cel mai bine plătit actor de comedie din lume, după ce anul trecut a avut câştiguri în valoare de 69 de milioane de dolari.

Actorul în vârstă de 63 de ani ajunsese pe locul doi în 2016, pe lista realizată de Forbes anual, dar şi-a recâştigat locul fruntaş câştigând suma de 69 de milioane de dolari, datorită unui contract încheiat cu reţeaua Netflix pentru două show-uri de comedie, actorul surclasându-l pe Chris Rock, plasat pe locul al 2-lea. Louis C.K. s-a poziţionat pe locul al 3-lea cu 52 de milioane de dolari, în timp ce Dave Chappelle, pe locul 4, cu 47 de milioane de dolari, ambii comedianţi pbţinând câştiguri în perioada iunie 2016-iunie 2017 din cauza afacerilor încheiate cu serviciul de streaming. Amy Schumer, singura femeie în top 10, s-a calsat pe locul al 5-lea, cu 37.5 milioane de dolari.

Anul trecut, Kevin Hart se plasese pe primul loc în lista Forbes a celor mai bine plătiţi actori de comedie din lume, acesta având câştiguri de 87,5 milioane de dolari, dar în acest an el s-a clasat pe locul 6 cu câştiguri în valoare de 32,5 milioane de dolari, acesta amânându-şi turneul pentru a se concentra pe activitatea filmografică şi pe platforma sa Laugh Out Loud, care se va lansa săptămâna viitoare. Jim Gaffigan s-a plasat pe locul 7, cu 30,5 milioane de dolari în câştiguri. Fostul câştigător al concursului „America's Got Talent”, Terry Fator, se află pe locul opt în listă, obţinând 18.5 milioane de dolari, datorită faptului că a suţinut peste 225 de spectacole, majoritatea în las vegas, în timp ce Jeff Dunham şi noul talent descoperit Sebastian Maniscalco - plasaţi pe locurile 9, respectiv 10 - au jucat în câte 100 de spectacole fiecare. Sebastian a declarat: „Orice oportunitate ar veni în cale, aş spune: Rezervaţi-mă. Lăsaţi-mă să merg acolo - oricare ar fi spectacolul, oricare ar fi suma pentru el.”

Lista Forbes a celor mai bine plătiţi actori de comedie din anul 2017: 1. Jerry Seinfeld, 69 milioane de dolari; 2. Chris Rock, 57 milioane de dolari; 3. Louis C.K., 52 milioane de dolari; 4. Dave Chappelle, 47 milioane de dolari;

5. Amy Schumer, 37.5 milioane de dolari; 6. Kevin Hart, 32.5 milioane de dolari; 7. Jim Gaffigan, 30.5 milioane de dolari; 8. Terry Fator,18.5 milioane de dolari; 9. Jeff Dunham, 15.5 milioane de dolari; 10. Sebastian Maniscalco, 15 milioane de dolari.