Katy Perry i-a trimis cântăreţei Taylor Swift o ramură de măslin, marţi, punând astfel capăt unei dispute ce a durat patru ani şi în care au fost implicate două dintre cele mai importante vedete ale muzicii pop americane.

 

Taylor Swift, în vârstă de 28 de ani, a publicat pe contul ei de pe reţeaua de socializare Instagram o înregistrare video ce prezintă un colet primit de la Katy Perry. Înregistrarea video este însoţită de mesajul „Thank you Katy” („Mulţumesc, Katy”) şi de un emoji în forma unei inimi duble.

Cearta dintre Katy Perry şi Taylor Swift, ce a început cu o dispută legată de dansatorii din trupele care le însoţesc pe scenă, a dominat vieţile personale şi profesionale ale celor două artiste timp de peste patru ani şi a fost reflectată în unele dintre piesele lansate de acestea. Presa americană a speculat că single-ul „Bad Blood”, lansat de Taylor Swift în 2014, reprezenta de fapt o critică la adresa cântăreţei Katy Perry.

La rândul său, Katy Perry, în vârstă de 33 de ani, a declarat că un single al ei din 2017, intitulat „Swish Swish”, este „un imn minunat care poate fi folosit de toţi oamenii atunci când cineva încearcă să îi ţină la pământ sau să îi intimideze”.

O tentativă de aplanare a conflictului, iniţiată în urmă cu un an de Katy Perry, atunci când artista americană şi-a cerut iertare în mod public pentru acţiunile ei din trecut şi când a spus că Taylor Swift este „o cântăreaţă fantastică”, nu a avut succes, lovindu-se de un veritabil „zid de tăcere” din partea rivalei sale.

Totuşi, marţi, Taylor Swift a reacţionat după cadoul primit de la Katy Perry. „Tocmai am fost în vestiar şi am găsit această ramură de măslin. Înseamnă foarte mult pentru mine”, a scris vedeta pop pe contul ei de Instagram.

Ramura de măslin reprezintă un simbol tradiţional al păcii.

Ramura de măslin primită de Taylor Swift a fost expediată alături de un scurt mesaj semnat de Katy Perry. „Salut, veche prietenă, am reflectat la problema de comunicare şi la sentimentele rănite dintre noi”, a scris artista americană în acel mesaj, care i-a fost transmis fostei sale rivale marţi, ziua ce a marcat debutul turneului mondial „Reputation”. Taylor Swift a susţinut marţi primul concert din acest turneu în oraşul Glendale din statul american Arizona.

Luni, Katy Perry a impresionat presa internaţională după ce a apărut costumată într-un înger la Met Gala din New York. Împăcarea dintre Taylor Swift şi Katy Perry s-a numărat printre cele mai discutate zece subiecte publicate marţi, la nivel mondial, pe Twitter.