Bruce Springsteen şi alte vedete din lumea muzicii i-au adus vineri un omagiu rockerului Jon Bon Jovi, la o strângere de fonduri anuală organizată înaintea galei Premiilor Grammy 2024, interpretând propriile versiuni ale unor hituri precum hitul „Blaze of Glory” din amplul catalog al artistului, relatează Reuters.

 

Bon Jovi a pus bazele trupei cu acelaşi nume în 1983, în New Jersey, contribuind la definirea rock-ului din anii 1980. În vârstă de 61 de ani, artistul a fost desemnat „Persoana Anului” din acest an de către MusiCares, o ramură caritabilă a Academiei Naţionale a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări din SUA, care strânge fonduri pentru a ajuta muzicienii cu nevoi speciale.

Springsteen, originar de asemenea din New Jersey, s-a alăturat lui Bon Jovi pe scena din centrul oraşului Los Angeles pentru a interpreta împreună piesa „Who Says You Can't Go Home?”. Aflat în public, fostul component al grupului The Beatles Paul McCartney a aplaudat cu palmele ridicate deasupra capului.

Mama lui Springteen, Adele Springsteen, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 98 de ani. Bon Jovi a declarat că ar fi înţeles dacă Springsteen, pe care l-a descris drept prieten şi mentor, şi-ar fi anulat apariţia. „Dar el a vrut să se afle aici în seara asta pentru MusiCares şi a vrut să fie aici în seara asta pentru mine şi îi sunt pentru totdeauna recunoscător”, a spus Bon Jovi.

Jon Bon Jovi a vorbit, de asemenea, despre importanţa muzicii în viaţa sa. „De fiecare dată când cânt la chitară, îmi amintesc că am cel mai bun prieten, pe viaţă. Acest instrument nu te dezamăgeşte niciodată”, a spus el.

Pe parcursul spectacolului tribut cu durata de trei ore, rockerul Sammy Hagar a interpretat „You Give Love a Bad Name”, artista folk-rock Melissa Etheridge a cântat „Blaze of Glory”, iar cantautorul Jason Isbell a interpretat „Wanted Dead or Alive”.

Printre artiştii care au urcat pe scenă s-a numărat cântăreţul country Jelly Roll şi duo-ul soţ şi soţie The War and Treaty, atât Roll cât şi acest grup concurând la categoria „cel mai bun artist debutant” la Premiile Grammy de duminică.

Bon Jovi a aplaudat reprezentaţiile şi a râs la glumele gazdei, Jim Gaffigan, referitoare la părul lung şi ţinutele exagerate din anii 1980 ale cântăreţului. Gaffigan a glumit spunând că Bon Jovi şi membrii trupei sale arătau ca „un grup de instructoare de aerobic” de la acea vreme.

Seara s-a încheiat cu melodia „Livin' On a Prayer”, interpretată de vedetele adunate pe scenă în jurul lui Bon Jovi.

MusiCares a declarat că i-a adus un omagiu lui Bon Jovi pentru realizările sale muzicale, precum şi pentru activitatea sa filantropică. Muzicianul a înfiinţat Jon Bon Jovi Soul Foundation care luptă împotriva foametei, a sărăciei şi pentru soluţionarea problemei persoanelor fără adăpost. Printre vedetele omagiate anterior de MusiCares se numără Joni Mitchell, Dolly Parton, Tony Bennett, Billy Joel şi Fleetwood Mac.