O colecție alcătuită din cele mai rare și scumpe genți, considerate Rolls Royce-ul genților de firmă, a fost pusă în vânzare prin licitație.

Colecția de genți a fost pusă în vânzare prin licitație, la casa Artmark.

Astfel, 6 celebre exemplare Birkin, modelul preferat al vedetelor, între care Kim Kardashian, Victoria Beckham sau Sarah Jessica Parker, se vor vinde pentru prima dată în România online, marți, 8 decembrie, la ora 18.30.

Modelele de lux ce valorează împreună cât un tablou important de Nicolae Grigorescu ori cât cea mai scumpă mașină de lux din România, reprezintă adevărate obiecte de cult fashion, căpătând, de-a lungul timpului, o notorietate mai mare decât Jane Birkin, frumoasa actriță britanică care a inspirat modelul perfect de geantă, creat de Hermès în 1984.

Gențile respective nu se pot cumpăra pur și simplu de la magazinele Hermès, ci se comandă din timp doar clienții fideli, de mare buget, având acces. Clienții așteaptă uneori ani de zile pentru livrarea acestui model de geantă.

Cea mai impresionantă și valoroasă apariție, între cele 77 de genți ale secțiunii licitației, este modelul ,,Birkin 30” din piele de crocodil. Exemplarul este realizat în culoare Scheherazade Pink și are un preț de pornire de 27.000 de euro, raportat la un preț de magazin de 82.000 de euro.

Un alt exemplar, realizat din piele Chèvre, are un preț de pornire de 8.000 de euro, raportat la prețul de listă de 18.000 de euro. Tot de la un preț de 8.000 de euro va porni modelul ,,Birkin” din piele Togo, de culoarea Anemone.