Actorul american Michael Douglas a sărbătorit 50 de ani de carieră pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, unde a primit o stea, alături de cea a tatălui său, Kirk Douglas.

 

Michael Douglas, în vârstă de 74 de ani, a fost acompaniat la eveniment, care a avut loc marți, la Los Angeles, de tatăl său, în vârstă de 101 ani, de soția sa, actrița Catherine Zeta-Jones, și de Jane Fonda, colega sa din filmul „The China Syndrome”.

De altfel, Jane Fonda, fiica actorului Henry Fonda, a declarat la eveniment că atât ea, cât și sărbătoritul s-au confruntat cu faptul că s-au născut în familii regale ale Hollywood-ului și au încercat să își construiască o cale proprie în industrie.

„Tații noștri sunt legende ale cinematografiei”, a spus Fonda. „Vă puteți imagina momentul în care Michael participă la o audiție, iar Spartacus (unul dintre celebrele roluri ale lui Kirk Douglas, n.r.) stă la masă (cu echipa de casting, n.r.)”, a mai spus aceasta.

„Am fost norocos să fac parte atât din clasicul Hollywood, cât și din noul Hollywood”, a spus, la rândul său, Michael Douglas.

De asemenea, acesta s-a declarat onorat că se alătură celor peste 2.600 de femei și bărbați recompensați cu o stea pe Walk of Fame.

De-a lungul unei cariere de cinci decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul „Wall Street” (1988). Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum „Idilă pentru o piatră preţioasă” şi „Wonder Boys”, însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „Străzile din San Francisco”, difuzat de televiziunea ABC între anii 1972 şi 1976.