Mick Jagger - solistul trupei The Rolling Stones - şi Dave Grohl - solistul şi chitaristul grupului Foo Fighters - au lansat marţi un single, intitulat "Eazy Sleazy", care sărbătoreşte sfârşitul lockdown-ului din Anglia şi ale cărui versuri tratează cu ironie unele dintre neajunsurile vieţii din timpul pandemiei de Covid-19.

În timp ce Mick Jagger şi trupa Rolling Stones lucrează la un nou album de studio de aproape un deceniu, solistul grupului Foo Fighters, Dave Grohl, are un ritm de lucru mult mai rapid şi se pare că acest aspect l-a influenţat pe rockerul britanic, întrucât cei doi muzicieni au înregistrat împreună într-un timp foarte scurt un single despre pandemie, "Eazy Sleazy", care a fost lansat marţi.

Judecând după videoclipul cântecului, filmat cu respectarea regulilor de distanţare socială, noul single a fost înregistrat în întregime de cei doi artişti: Mick Jagger este solist şi cântă la chitară ritmică, în timp ce Dave Grohl a asigurat partiturile pentru tobe şi chitară bas.

Noul single, cu influenţe punk, este cu siguranţă unul dintre cele mai vioaie cântece lansate de Mick Jagger după mulţi ani şi, în pofida titlului uşor vulgar, versurile sale vorbesc în întregime despre pandemia de Covid-19. Deşi nu se doresc a fi exagerat de profunde, versurile noului cântec sunt amuzante, iar unele dintre ele au o tuşă de umor negru - "Anulaţi toate turneele, aplauze false pentru meciurile de fotbal, fără broşuri turistice", "Încerc să scriu un cântec, mai bine contactează-mă pe Zoom", "Privesc mult prea mult la televizor, iar asta mă lobotomizează", "Mi-am făcut vaccinul, Bill Gates este de acum în fluxul meu sangvin".

"Este un cântec pe care l-am compus despre ieşirea din lockdown, cu acel optimism de care avem atât de mare nevoie. Îi mulţumesc lui Dave Grohl pentru faptul că a cântat la tobe şi chitară bas. M-am distrat foarte mult lucrând cu el. Sper că tuturor vă va plăcea 'Eazy Sleazy'", a declarat Mick Jagger într-un comunicat de presă care a însoţit lansarea videoclipului acestei piese.

În acelaşi comunicat, Dave Grohl a adăugat: "Mi-e greu să exprim în cuvinte ceea ce a însemnat pentru mine să înregistrez acest cântec alături de Sir Mick. E mai mult decât un vis devenit realitate. Chiar atunci când credeam că viaţa nu putea să devină mai nebună... şi este, fără nicio îndoială, cântecul verii!".