Mike Tyson, fost supercampion al categoriei grea la box, a şocat într-un interviu emoţionant în care afirmă că „abia aşteaptă să moară".

Fostul mare pugilist, acum în vârstă de 53 de ani, a afirmat, într-un interviu acordat The Sportsman, că se gândeşte des la moarte.

„Având în vedere experienţa mea şi toate lucrurile prin care am trecut, cu cât aflu mai multe despre moarte, cu atât sunt mai dispus să mor. Da, abia aştept. Nu mi-e frică! Mi se pare că să trăiesc este mai complicat decât să mor. Pentru a trăi e nevoie de mult curaj. Ne luăm prea în serios. Credem că suntem importanţi. Ce naiba? Suntem nimeni! Credem că suntem speciali, dar faima e de rahat. La un moment dat descoperi că nu eşti special, că poţi să ajungi la închisoare sau să mori. E posibil să fii tratat rău. Nu mă aştept să mi se întâmple lucruri rele, dar dacă se întâmplă, înţeleg că sunt capabil să le fac faţă. M-am descurcat mereu cu lucrurile rele, aşa a fost toată viaţa mea. Ştiu că pot apărea lucruri de rahat. Când se întâmplă, fac cumva şi nu îmi pierd speranţa", a explicat Mike Tyson. În martie 1992, când era în vârful carierei sale în box, Mike Tyson a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că a violat-o pe Desiree Washington, de 18 ani. Infracţiunea s-a petrecut în iulie 1991, într-un hotel din oraşul Indianapolis. Desiree Washington era o fostă miss Black America.

Fostul campion la categoria grea a fost eliberat în martie 1995, după ce a executat jumătate din pedeapsă. În închisoare, Tyson s-a convertit la religia musulmană şi şi-a schimbat numele în Malik Abdul Aziz. El a revenit apoi în box, iar în 1997 s-a luptat cu Evander Holyfield, în faimosul meci în care i-a muşcat acestuia urechea. Ulterior, Tyson a dat faliment, a pierdut în faţa lui Lennox Lewis şi s-a retras după ce a fost învins de Danny Williams şi Kevin McBride în 2004 şi 2005.