Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, județul Cluj, va fi restaurat. Consiliul Județean Cluj a anunțat luni semnarea contractului de proiectare și asistență tehnică pentru restaurarea și conservarea instituției de cultură.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, contractul are o valoare de 1.977.000 lei, fără TVA. Durata acestuia este de 91 de luni, din care maxim 5 luni și 15 zile sunt destinate elaborării documentației, iar 85 de luni și 15 zile reprezintă perioada de asistență tehnică din partea proiectantului.

„Dorința noastră este de a reda strălucirea acestui obiectiv cultural de interes major și de a-l pune în valoare așa cum se cuvine, astfel încât frumusețea exponatelor și a ansamblului muzeal să poată

fi admirată în condiții optime. Nu trebuie uitat faptul că întreg domeniul este strâns legat de personalitatea marcantă a marelui poet și om politic Octavian Goga, luptător fervent pentru Unire și fost prim-ministru al României”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Lucrările ar urma să prevadă reabilitarea clădirilor din cadrul ansamblului muzeal și a căilor de acces către acestea, precum și punerea în valoare a imobilelor prin intermediul unor amenajări peisagistice, astfel că CJ Cluj intenționează să acceseze fonduri europene nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027.

Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea se află în proprietatea Consiliului Județean Cluj, cel care îi subvenționează şi coordonează activitatea, iar din punct de vedere științific este coordonat de Ministerul Culturii.