Mai multe cabane numite „Căsuţe pentru păsări” dau ocazia turiștilor să admire fiordurile norvegiene din pat. Acestea sunt disponibil doar pentru cumpărare, nu pentru închiriere și sunt destinate doar celor care doresc adăpost peste noapte în sălbăticie.

Cabanele ecologice sunt destinate celor care au un acut simţ al aventurii. Peisajul încântă turistul chiar dacă îl privește doar din patul confortabil înconjurat de ferestre, notează cei de la Mirror.

„Cabanele pot fi luate dintr-un loc cu elicopterul şi amplasate pe butuci pentru a afecta cât mai puţin cadrul natural”, explică Torstein Aa, designerul norvegian care promovează proiectul „Birdbox”. Deocamdată, cabanele Birdcage nu sunt închiriate în regim hotelier, singurul mod în care se poate ajunge într-un astfel de loc fiind prin achiziţionarea uneia dintre case.

Fiecare dintre cabanele scoase la vânzare vine cu câteva articole de mobilier: un pat dublu, o masă şi două scaune. Trei dintre cei patru pereţi ai cabanei sunt prevăzuţi cu ferestre. Confortul ţine doar de peisaj: Turiștii pot să cumpere separat o încăpere specială pentru toaletă, o construcţie din geam negru unidirecţional.

De asemenea, producătorii oferă variante „mini” şi „medii” ale construcţiei.