Ce-a de-a noua peliculă a lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time... in Hollywood/ A fost odată la Hollywood”, a fost întâmpinată cu reacții critice exuberante: cântecul strălucitor al izbăvirii la Los Angeles.

Criticul de film Peter Bradshaw a scris pentru The Guardian o cronică elogioasă după premiera de la Cannes a peliculei „Once Upon a Time ... in Hollywood”, catalogându-l drept „cântecul lui Tarantino despre izbăvire la Los Angeles”.

„Pur și simplu nu cred că există cineva căruia îi curge sânge prin vene să nu reacționeze la îndrăzneala nebună a filmului lui Tarantino, să nu se simtă dat de toți pereții sălii de cinema de plăcerea pe care o oferă această peliculă clipă de clipă și să nu se crispeze în momentele de groază și cruzime redate în deznodământul său amețitor”, a notat Bradshaw.

„E cel mai personal film al meu”, a recunoscut Tarantino care a explicat faptul că a folosit multe elemente din copilăria sa în Los Angeles pentru a aduce pe ecran povestea plasată în anii '60, în cetatea filmului.

„Una dintre peliculele lui Tarantino cele mai pline de afecțiune și unul dintre cele mai bune filme ale sale”, titrează și Stephanie Zacharek pentru platforma Time.com. Cei de la Hollywood Reporter îi reproșează filmului că este inegal, cu o structură greoaie și cu momente plate, dar recunosc faptul că „este o scrisoare de dragoste dezarmantă și subversivă pentru obiectul admirației sale, în care Tarantino reconstruiește Uzina de Vise așa cum era ea în copilăria lui, doar pentru a rescrie evenimentul traumatic văzut de multe ori ca finalul acelei epoci”. Producția îi are în prim plan pe Brad Pitt și pe Leonardo DiCaprio, alături de actrița Margot Robbie, care interpretează rolul lui Sharon Tate, și surprinde evenimentele din Los Angeles în perioada care a rămas marcată de uciderea violentă a lui Tate și de condamnarea lui Charles Mason pentru oribila crimă. La douăzeci și cinci de ani de la succesul pe care l-a avut cu „Pulp Fiction”, nonconformistul Quentin Tarantino s-a întors la Cannes cu pelicula „A fost odată la... Hollywood”. Filmul a fost întâmpinat cu șase minute de aplauze neîntrerupte din partea publicului care a intrat marți la proiecția de pe Riviera franceză.

„Vive le cinéma” sunt cuvintele prin care Tarantino și-a arătat entuziasmul pe care i l-a trezit primirea de care a avut parte la lansarea noii pelicule.

Lansat de Sony Pictures, filmul „A fost odată la... Hollywood” va avea premiera în cinematografe pe data de 26 iulie. Pe lângă DiCaprio, Pitt și Robbie, producția îi are în distribuție pe Kurt Russell, Al Pacino, dar și pe Luke Perry, care a murit pe 4 martie 2019, fanii având astfel șansa să-l vadă într-unul dintre ultimele roluri pe care le-a interpretat.