O indiancă din orașul Guntur, din statul Andhra Pradesh, a devenit, la 74 de ani, cea mai în vârstă femeie din lume care a născut gemeni.

Mangayamma a rămas însărcinată în urma fertilizării in vitro și a născut două fetițe joi, la maternitatea Ahalya din Guntur. Copiii au fost născuți prin operație cezariană și se simt bine, la fel și mama lor, potrivit echipei de specialiști coordonate de medicul Sanakkayala Umashankar. Originară din Nelapartipadu, Mangayamma este căsătorită de 57 de ani, cu Yerramatti Raja Rao, iar aceștia sunt primii lor copii. Indianca Omkari Panwar era anterior cunoscută ca fiind cea mai în vârstă femeie din lume care a născut gemeni. În 2008, la 70 de ani, aceasta a născut un băiat și o fetiță. Totuși, femeia nu a putut obține înscrierea în Guinness Book of Records pentru că nu deținea documente oficiale care să îi confirme vârsta.

Potrivit Guinness Book of Records, cea mai în vârstă femeie din lume care a născut gemeni este Maria del Carmen Bousada Lara, din Spania, care, pe 29 decembrie 2006, a născut băieți, la vârsta de 66 de ani și 358 de zile.