Prințesa Beatrice, nepoata reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a anunțat că s-a logodit cu milionarul Edoardo Mapelli Mozzi într-o vacanță pe care au petrecut-o în Italia, iar căsătoria va avea loc în anul 2020.

Inițial, prințesa Eugeni a făcut anunțul pe rețeaua de socializare online Instagram, dar l-a șters la scut timp. Ulterior, Palatul Buckingham a confirmat informația, dezvăluind că fiica cea mare a lui Sarah Ferguson și a prințului Andrew este „extrem de fericită” să anunțe evenimentul. Cei doi s-au logodit într-o vacanță pe care au petrecut-o în Italia.

„Ducele și ducesa de York sunt încântați să anunțe logodna Alteței Sale Regale Beatrice de York cu domnul Edoardo Mapelli Mozzi. Alteța Sa și domnul Mapelli Mozzi s-au logodit în Italia, într-un weekend pe care l-au petrecut acolo. Căsătoria va avea loc în anul 2020”, a fost scris în declarația Palatului Buckingham

„Suntem extrem de fericiți că putem anunța vestea privind logodna noastră. Suntem încântați să pornim împreună în această aventură pe viață și așteptăm cu nerăbdare căsătoria. Împărtășim atâtea interese, valori și știm că acest lucru ne va aduce dragoste și fericire în anii ce vor urma”, au declarat prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi. Cei doi au început să se întâlnească în toamna anului 2018.

Prințesa Beatrice de York, născută pe 8 august 1988, este fiica cea mare a prințului Andrew și a ducesei de York, Sarah Ferguson, și este a șaptea în ordinul succesiunii la tronul Marii Britanii.

Sarah Ferguson a dezvăluit că prințesa Eugenie, sora prințesei Beatrice, a realizat fotografiile color ale cuplului.

„Eugenie a realizat fotografiille color, din moment ce fetete mele sunt foarte apropiate. Fotografiile alb-negru au fost făcute de Misan Harriman la Royal Lodge din Windsor Great Park. Sunt atât de mândră de aceste vești senzaționale”, a scris Sarah Ferguson pe platforma de micro-blogging Twitter.

Totodată, prințesa Eugenie a scris pe rețeaua de socializare Instagram un mesaj pentru a-și felicita sora: „Sunt atât de fericită pentru voi, draga mea soră mai mare și Edo”.

Prințesa Eugenie, nepoata reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, s-a căsătorit cu logodnicul său, omul de afaceri Jack Brooksbank, în octombrie 2018, la capela St. George de la Castelul Windsor

Eugenie este a noua în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Deși nu trebuia să ceară consimțământul reginei pentru a se căsători - doar primii șase succesori la tronul Marii Britanii trebuie să respecte regula, altfel pierd acest drept -, apropiați ai familiei regale spun că prințesa Eugenie a făcut acest lucru, în semn de respect și pentru că este foarte apropiată de bunica sa.