Platoul arid din zona de sud a statului Peru, ce conţine celebrele linii Nazca gravate cu secole în urmă, cu geoglife ale unei colibri, a unei maimuţe, sau a unei orci, au dezvăluit acum forma unei pisici enorme.

O pisică uriaşă gravată cu peste 2000 de ani în urmă a fost descoperită în deşert în zona „Liniile Nazca" din Peru. Gravura, datată între 200 î.Hr. şi 100 î.Hr, a fost descoperită în timpul lucrărilor pentru a îmbunătăţi accesul la unul dintre dealuri, care oferă un punct de vedere natural din care pot fi văzute alte geoglife, relatează The Guardian.

Un sit al patrimoniului mondial Unesco din 1994, liniile Nazca, care sunt alcătuite din sute de imagini geometrice şi zoomorfe se află la 400 km sud de Lima şi acoperă aproximativ 450 km pătraţi din câmpia aridă a coastei din Peru.

„Gravura era puţin vizibilă şi era pe punctul de a dispărea, deoarece se află pe o pantă abruptă, predispusă la efectele eroziunii naturale”, a declarat Ministerul Culturii din Peru.

În ultima săptămână, geogliful a fost curăţat şi conservat. Se spune că pisica are 37 de metri lungime, cu linii bine definite, care variază în lăţime între 30 cm şi 40 cm.

„Este uimitor faptul că găsim în continuare figuri noi, dar ştim, de asemenea, că mai sunt multe de găsit”, a declarat Johny Isla, arheologul şef, pentru agenţia de ştiri spaniolă Efe.

„În ultimii ani, utilizarea dronelor ne-a permis să realizăm imagini de pe dealuri”, a adăugat acesta.