O veveriță cu trei dungi, specie întâlnită des în Indial, primește îngrijiri după ce a călătorit mii de kilometri pe un vas până la Aberdeen, în Marea Britanie. Ea a supraviețuit călătoriei de trei săptămâni pe ocean, potrivit Sky News.

Organizația caritabilă North East Wildlife and Animal Rescue Centre (New Arc) a fost chemată în ajutor atunci când vasul offshore a ajuns la Aberdeen (Scoţia) săptămâna aceasta.

Se pare că veverița, care a fost botezată Zippy, este sănătoasă, iar acum se vor face eforturi pentru a-i se găsi un nou cămin.

Keith Marley, de la organizația caritabilă, a declarat: „Bineînțeles că răspunsul a fost da (că putem avea grijă de ea - n.r.) și, aproximativ o oră mai târziu, au sosit cu veverița în siguranță într-un suport pentru animale de companie”.

„Trebuie să recunoaștem că nu avem foarte multe cunoștințe despre veverițele indiene, așa că am folosit timpul dintre apel și sosirea sa pentru a ne documenta rapid. India are peste 40 de specii diferite de veverițe, de la veverițe de pământ la veverițe zburătoare uriașe. (...) La sosire, noul nostru vizitator a fost transferat într-o cușcă mai mare unde a putut fi evaluată starea sa. Era într-adevăr o veveriță Palm sau veveriță cu trei dungi, foarte în formă și activă și mai rapidă decât un glonț de viteză, ceea ce i-a adus numele de Zippy”.

Veverința s-a acomodat rapid. Marley a adăugat: „Deși stresată inițial și după ce a supraviețuit călătoriei sale de trei săptămâni pe ocean într-o stare destul de bună, Zippy s-a liniștit acum și mănâncă deja bine. Sarcina de a-i găsi un cămin specializat, permanent, a început acum. Căutăm o grădină zoologică care să îl primească, dar, într-o lume ideală, ne-ar plăcea să urmăm propriile noastre principii de salvare și eliberare și să îl readucem în mediul său natural”.