Pandemia de COVID-19 a crescut semnificativ traficul la nivel mondial pe Pornhub.Căutările vizitatorilor paginilor dedicate adulţilor sunt surprinzătoare, cu cuvinte cheie precum „corona" şi „covid".

În România, comparativ cu media mondială, căutările cu cuvinte cheie legate de coronavirus au fost cu 26% mai mari. Într-o zi obişnuită, Pornhub are 120 de milioane de vizitatori. Însă, în această perioadă de pandemie, când în majoritatea ţărilor se promovează distanţarea socială, un număr şi mai mare de oameni se îndreaptă spre platforma dedicată adulţilor. Iar, potrivit datelor colectate de Pornhub, problema noului coronavirus şi a bolii pe care o provoacă, COVID-19, îi preocupă pe oameni de ceva vreme.

Căutările după „corona virus" au apărut prima dată pe Pornhub pe 25 ianuarie. În decurs de o lună au fost înregistrate 6,8 milioane de căutări după cuvintele cheie „corona" şi „covid", cu punctul maxim pe 5 martie - 1,5 milioane. Având în vedere că izolarea socială va mai continua, este posibil ca platforma să cunoască o nouă perioadă de popularitate, indiferent de cuvintele cheie căutate, potrivit Forbes.

Comparativ cu media mondială, vizitatorii din Slovacia au prezentat cu 119% mai multe probabilităţi să caute cuvântul „coronavirus" pe Pornhub. Căutările au fost cu 80% mai populare în Bulgaria, Irlanda, Malaysia şi Serbia, iar, în România, cu 26%.

În ceea ce priveşte una dintre cele mai afectate ţări, Italia, unde a fost instituită carantină naţională, din 9 martie, traficul a continuat să crească - în locul obişnuitelor curbe de scădere şi creştere înregistrate la nivel general -, ajungând la 14% pe 11 martie.

Prin comparaţie, în aceeaşi zi, traficul în România a crescut cu 7,9% faţă de medie. O parte din creşterea înregistrată în Italia este o consecinţă a faptului că Pornhub a oferit italienilor acces gratuit timp de o lună pentru conţinutul premium.