Anul 2023 a fost un an plin de recorduri Guinness, unele dintre ele fiind cu adevărat ciudate. Un pisoi maestru în sărituri, magie sub apă sau un sărut italian colectiv se află pe lista cu cele mai ciudate 10 recorduri stabilite în acest an.

 

Cele mai ciudate 10 recorduri din acest an au fost adunate de UPI Odd News, fiind grupate pe categorii.

 

Cele mai multe sărituri ale unei pisici într-un minut

Un pisoi talentat din Missouri a sărit peste o coardă de 9 ori într-un minut pentru a doborî recordul pentru cele mai multe sărituri ale unei pisici într-un minut. Proprietara Trisha Seifried a declarat că ea și Kit Kat, în vârstă de 13 ani, au exersat săritura cu coarda de când pisica avea doar 6 luni, iar îndemânarea a dus la apariții într-o emisiune TV și la o campanie publicitară.

 

Cea mai zgomotoasă eructație, „categoria femei”

 

O femeie din Maryland, Kimberly „Kimycola" Winter, a eructat cu un sunet măsurat la 107 decibeli - la fel de tare ca o motocicletă la turație maximă. Winter a declarat pentru Guinness World Records că a băut cafea și bere la micul dejun în ziua recordului pentru a asigura volumul maxim.

 

Cea mai lungă distanță de alergare cu corpul în flăcări

Pompierul francez Jonathan Vero, în vârstă de 39 de ani, a îmbrăcat un costum de protecție și a fost incendiat pe o pistă din Haubourdin pentru o cursă de 893 de metri care i-a adus recordul pentru cea mai lungă distanță de alergare cu ardere pe tot corpul fără oxigen. Vero a parcurs primii 328 de metri într-un timp de 17 secunde, ceea ce i-a adus un al doilea titlu pentru cel mai rapid sprint de 100 de metri cu ardere integrală fără oxigen.

 

Cea mai lungă limbă a unui câine în viață

Rocky, un câine în vârstă de 9 ani din Bloomington, Illinois, are limba cea mai lungă, de 13.88 centimetri. Rocky a doborât recordul deținut de Zoey, un amestec de labrador și ciobănesc german, a cărui limbă de 12,7 centimetri îi adusese recordul anterior.

 

Cele mai multe linguri în echilibru pe corp

Iranianul Abolfazl Saber Mokhtari și-a depășit propriul record, reușins să țină în echilibru 88 de linguri în diferite locuri de pe corpul său. Mokhtari, care anterior a stabilit recordul la 85 de linguri, a declarat oficialilor GWR că a început să își lipească obiecte de piele încă de când era copil.

 

Cele mai multe trucuri de magie sub apă în trei minute

 

Avery Emerson Fisher, în vârstă de 13 ani, și-a combinat interesul pentru scufundări și magie pentru a realiza 38 de trucuri de magie într-un minut, în timp ce era scufundată într-un acvariu din San Francisco. Fisher, care deține 12 certificate de scufundări și a participat la peste 30 de scufundări în ocean, a declarat că speră ca recordul său să îi inspire și pe alții să se apuce de scufundări și să sensibilizeze publicul cu privire la conservarea oceanelor.

 

Cei mai mulți oameni care mănâncă simultan un fir de spaghete

Un grup german de restaurante a adunat 465 de cupluri în hangarul aeroportului Tempelhof din Berlin pentru un „sărut italian" simultan, care presupune ca două persoane să împartă un singur fir de spaghete și să își împreuneze buzele atunci când se întâlnesc la mijloc. Grupul de restaurante a stabilit inițial recordul inspirat de „Lady and the Tramp" în 2020 și a decis să îl retragă atunci când a fost întrecut de un grup de 433 de cupluri.

 

Cel mai rapid timp de asamblare a lui Mr. Potato Head, legat la ochi

 

Andre Ortolf, un recordman mondial în serie cu peste 100 de titluri în palmares, și-a pus o bandă pe ochi și s-a apucat de o jucărie Mr. Potato Head complet dezasamblată. Ortolf i-a adăugat picioarele, brațele, fața și pălăria în 12,11 secunde, obținând astfel recordul pentru cel mai rapid timp de asamblare a lui Mr. Potato Head, legat la ochi.

 

Cea mai lungă mustață a unei persoane în viață (bărbat)

Paul Slosar din Summerville și-a verificat oficial lungimea mustății de 63.5 centimetri la Campionatul Național de Barbă și Mustață din Casper, Wyo, ceea ce i-a adus titlul de GWR. Slosar poartă o mustață în stil englezesc, definită de Campionatul Mondial de Barbă și Mustață ca fiind: "Subțire, care începe din mijlocul buzei superioare, cu firele de păr extrem de lungi, cu vârfurile pot fi ușor ridicate".

 

Cei mai rapizi 5 metri parcurși pe scuter de un papagal

Un papagal demon al vitezei, pe nume Chico, a apărut în emisiunea Lo Show dei Record și a parcurs pe un scuter mic 16,4 metri în 14,58 secunde, doborându-și propriul record anterior de 17,79 secunde, stabilit cu doar câteva zile înainte. Bulgarul Kaloyan Yavashev, un crescător și dresor profesionist de papagali, a declarat că îl are pe Chico de când pasărea avea doar 3 luni, iar pasărea a arătat o aptitudine timpurie pentru a învăța trucuri și a le arăta pentru mulțimi.