Actorul, regizorul şi producătorul american John Malkovich va pune în scenă un spectacol în sezonul viitor al Teatrului Naţional Bulgar (2024/2025), conform unui anunţ al companiei.

Celebrul actor va merge în Bulgaria, în pregătirea proiectului „Arms and the Man”, o comedie de George Bernard Shaw, conform acordului oferit de actor după o serie de convorbiri cu directorul Teatrului Naţional Vasil Vasilev. Acesta va fi primul din mai multe proiecte comune viitoare.

Întâlniri preliminare cu trupa Teatrului Naţional se vor desfăşura în cursul noului sezon teatral (2023/2024), iar repetiţiile vor începe în septembrie 2024.

Acţiunea comediei lui Bernard Shaw se desfăşoară în Bulgaria, iar majoritatea personajelor sunt bulgari. Intriga piesei are la bază Bătălia de la Slivnica, din perioada Războiului Sârbo-Bulgar din 1885. (Piesa) „Arms and the Man” a fost jucată pentru prima oară în aprilie 1894, la Londra.

În februarie, John Malkovich a urcat pe scena Teatrului Naţional, alături de una dintre cele mai populare actriţe lituaniene, Ingeborga Dapkunaite, în punerea în scenă semnată de Timofey Kulyabin a piesei „In the Solitude of Cotton Fields” (de Bernard-Marie Koltes).

John Malkovich s-a născut în 1953. În 1976 a devenit unul dintre fondatorii Teatrului Steppenwolf din Chicago. În 1983 s-a mutat la New York şi un an mai târziu a jucat pe Broadway alături de Dustin Hoffman. Şi-a făcut debutul cinematografic cu pelicula „Places in the Heart” (1984), pentru care a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Debutul său regizoral este reprezentat de filmul „The Dancer Upstairs” (2002). Actorul este laureat al premiului Emmy şi a fost nominalizat pentru prestigioasele premii Satellite, BAFTA, Saturn, Oscar şi Globul de Aur.