Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este implicat în unul dintre cele mai mari scandaluri politice de la Washington, dar acest lucru nu l-a împiedicat să se întâlnească cu actorul american Tom Cruise, săptămâna aceasta, la Kiev.

Zelenski l-a invitat pe Cruise în biroul său de la Kiev luni seară, potrivit unui comunicat de presă al administraţiei sale. „La invitaţia preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, celebrul actor american, regizor de film şi producător Tom Cruise a ajuns la Kiev”, a transmis administraţia marţi. Un scurt videoclip de la întâlnirea celor doi arată cum Zelenski, un fost actor, dă mâna cu Tom Cruise. „Arăţi bine… ca în filme”, i-a spus preşedintele ucrainean.

„Aşa îmi plătesc chiria”, a răspuns Cruise, spre amuzamentul celor prezenţi în birou.

Cruise i-a spus lui Zelenski că era interesat să verifice ce locuri din Ucraina ar fi potrivite pentru un film. În videoclip, Cruise poate fi auzit că menţionează străzile pietruite ale oraşelor. De asemenea, Zelenski a vorbit despre experienţele sale din industria cinematografică şi şi-a exprimat dorinţa ca Ucraina să devină o destinaţie populară pentru producătorii de filme.

„Zelenski a mai spus că Parlamentul a adoptat recent o lege care oferă compensaţii pentru producătorii de filme străini în Ucraina”, a adăugat administraţia.

Volodimir Zelenski, ales preşedinte în aprilie 2019, a fost actor de comedie, scenarist, producător şi politician, iar punctul culminant al carierei sale de artist a fost rolul de preşedinte jucat în satira de televiziune „Slujitorul poporului”, unde un profesor de istorie îşi asuma funcţia de preşedinte al Ucrainei. Ca actor, a apărut în comedii romantice de limbă rusă, precum şi în producții ca „Primele 8 întâlniri” (2012) şi „8 noi întâlniri” (2015).

Volodimir Zelenski se află în centrul unui scandal de trafic de influenţă la nivel înalt în care este implicat Donald Trump, care şi-ar putea pierde funcţia după ce, conform unei stenograme oficiale, i-a cerut în mod repetat președintelui ucrainean să lanseze o investigaţie care să vizeze activităţi ale fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden. Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.