Fiii prințesei Diana, prințul William și prințul Harry, au adus un omagiu mamei lor, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la moartea acesteia.

 

Prinții s-au întâlnit cu reprezentanți ai unor organizații caritabile susținute de Diana în Grădinile Palatului Kensington din Londra (Kensington Gardens), reședință în care prințesa locuia alături de fii săi și de fostul său soț, prințul Charles. William, 35 de ani, și Harry, 32 de ani, au adus un omagiu „vieții și activității mamei lor” și s-au întâlnit cu reprezentanți ai unor instituții și organizații, precum Great Ormond Street Hospital din Londra, National Aids Trust, Leprosy Mission și English National Ballet. De asemenea, prinții s-au întâlnit un grădinar al palatului cu care mama lor se împrietenise, atunci când au vizitat grădina temporară, realizată în întregime din flori albe, creată pentru a marca această comemorare (White Garden), a indicat familia regală. „Împreună au reflectat asupra realizărilor semnificative ale prințesei și asupra moștenirii lăsată de aceasta prin activitatea sa, care continuă să influențeze atât de multe persoane azi”, a indicat casa regală.

Înainte de eveniment, William și Harry au acordat interviuri în mass-media britanice despre Diana și despre impactul morții acesteia - într-un accident de mașină petrecut la Paris, pe 31 august 1997 - asupra copilăriei lor.

Publicul britanic a reacționat la moartea prințesei Diana printr-o revărsare uriașă de durere, în timp ce ziarele tabloide au publicat zvonuri neîntemeiate cu privire la faptul că sfârșitul acesteia ar fi fost pus la cale de membri importanți ai familiei regale sau de alte persoane din elita britanică.

Fanii Prințesei Diana s-au adunat în zorii zilei de joi la porțile Palatului Kensington, pentru a comemora viața persoanei care a transformat familia regală din Marea Britanie. Moartea Prințesei Diana a reprezentat un punct de cotitură pentru monarhia britanică, fiind considerat momentul în care Familia Regală și-a schimbat modul de relaționare cu publicul. Chiar și Regina Elisabeta a promis în acel moment că va învăța din viața Prințesei.

„Ea a adus un aer proaspăt în interiorul Familiei Regale. Cu toate că familia Regală a fost puțin rece în acea perioadă, Diana avea o fire caldă și blândă. Diana a fost foarte specială și vrem să-i păstrăm memoria vie”, a declarat Caryll Foster, care a ajuns la ora trei dimineața în fața Palatului.

„Nu am întâlnit pe nimeni ca ea. Cred că a atins inima atâtor oameni datorită persoanei care era”, a declarat un alt britanic prezent în fața Palatului Kensington. Ieri s-au împlinit 20 de ani de când Prinţesa de Wales, Lady Diana, şi prietenul său, Dodi al Fayed, şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină la Paris, la 31 august 1997.