Recitalul susținut de Maroon 5 în pauza Super Bowl 2019, deși a inclus hiturile celebrei trupe, artificii și un Adam Levine sexy, dezbrăcat pe jumătate, a fost unul previzibil, corect și care nu a reușit să livreze publicului exuberanța cu care acesta era obișnuit la gală.

Anunțul oficial privind recitalul din pauza galei Super Bowl a venit la jumătatea lunii ianuarie, după mai multe luni de controverse privind momentul artistic. Pe de o parte, orașul Atlanta - unde, duminică seară, a avut loc cea de-a 53-a gală Super Bowl, finala de anul acesta a campionatului Ligii de fotbal american naționale - este considerat capitala „muzicii negre” în SUA și mulți s-ar fi așteptat la un artist de culoare. Se pare că organizatorii au abordat mai multe vedete de culoare pentru recitalul din pauza galei - Rihanna, Cardi B, Outkast, Mary J. Blige, Usher, Nicki Minaj -, care ar fi refuzat însă oferta de a cânta alături de Maroon 5. Pe de altă parte, Liga de fotbal american națională (National Football League, NFL) a fost ținta criticilor pentru modul în care a ales să îl trateze pe Colin Kaepernick, fost jucător al echipei San Francisco 49ers. În 2016, Kaepernick a fost pus pe o listă neagră de NFL după ce s-a aşezat într-un genunchi în timpul intonării imnului american, în semn de solidaritate cu mişcarea „Black Lives Matter”. În cele din urmă, lucrurile au părut că s-au rezolvat, Maroon 5 urmând să cânte la gală alături de doi artiști de culoare, Big Boi, originar chiar din orașul Atlanta, și Travis Scott. Presa americană a scris însă, după recitalul trupei Maroon 5, că momentul artistic nu a adus acea exuberanță pop și culoare cu care era obișnuit publicul Super Bowl. Recitalul de 14 minute a inclus comete, drone, efecte pirotehnice și pe celebrul personaj animat Spongebob pantaloni pătrați, precum și o parte dintre hiturile trupei, precum „This Love”, „Girls Like You”, interpretat alături de un cor gospel (Cardi B., care interpretează acest cântec alături de Maroon 5, refuzând să apară pe scenă, în semn de solidaritate cu Kaepernick), „She Will Be Loved”, dar și „Moves Like Jagger”.

Ca majoritatea altor artiști care au susținut recitalul din pauza galei, membrii Maroon 5 s-au abținut de la comentarii politice.

Pentru a contracara criticile care au precedat evenimentul, Maroon 5 s-a asociat cu NFL și cu casa ei de discuri, Interscope, pentru a dona 500.000 de dolari unei organizații caritabile, Big Brother Big Sister, care se ocupă de educarea tinerilor defavorizați. Anterior, și Travis Scott a declarat că va dona 500.000 de dolari Dream Corps, o fundație înființată de comentatorul CNN Van Jones, pentru inovație în domeniile economic, de mediu și justiție.