Cântăreața și actrița Lady Gaga și jucătoarea de tenis Serena Williams vor prezida ediția din 2019 a Met Gala de la New York, SUA, un eveniment exclusivist supranumit „Oscarurile Coastei de Est”.

Ediția din 2019 a Metropolitan Gala va avea loc pe 6 mai și va fi prezidată de Lady Gaga, Serena Williams, Anna Wintour, Alessandro Michele, directorul de creație al casei Gucci, și de cântărețul britanic Harry Styles. Organizată anual în prima zi de luni a lunii mai de Institutul Costumului de la Muzeul Metropolitan din New York, extravaganta gală are încasări de peste 10 milioane de dolari, fonduri folosite ulterior de instituția americană. La eveniment, care are loc chiar în incinta muzeului, participă vedete de prim rang, modele, muzicieni, staruri ale cinematografiei.

Biletele pentru acest eveniment costă între 30.000 de dolari de persoană și 275.000 de dolari pentru o masă, dar este nevoie de invitație pentru a participa la această gală.

Respectarea intimității oaspeților este garantată, iar mesajele pe rețelele de social media, după ce vedetele au trecut dincolo de covorul roșu, sunt interzise încă din 2016.

Anul acesta, printre participanți s-au numărat avocata pentru drepturile omului Amal Clooney, cântăreața Rihanna, creatoarea de modă Donatella Versace și Anna Wintour, redactorul -șef al ediției americane a revistei Vogue, care au prezidat împreună gala.