Un zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului a sculptorului român Constantin Brâncuși, care va funcționa ca o clădire de birouri, a fost inaugurat în Shanghai, China.

Clădirea Soho Gubei, construită de Kohn Pedersen Fox Associates, arată ca un obelisc cu suprafețe ondulate, cu un profil în zigzag, similar sculpturii lui Brâncuși.  Soho Gubei, situat în parcul central Hongqiao și care ar putea deveni un simbol al cartierului de clădiri de birouri din Shanghai, are 38 de etaje, primele 12 de la bază fiind dedicate magazinelor și unei parcări. La cel mai înalt nivel se găsesc o grădină, alte spații deschise și restaurante.

Orașul Shanghai este dominat de zgârie-nori, dar Soho Gubei face parte dintre puținele construcții de acest tip care au mizat pe simplitatea sculpturală, potrivit celor de la archdaily.com.

Soho Gubei, inaugurată pe 28 februarie, a fost concepută de KPF, o companie care s-a mai remarcat prin alte clădiri de acest tip: Tour First din Paris, Franța, Lotte World Tower din Seul, Coreea de Sud, CITIC Tower din Beijing și Ping An Finance Centre din Shenzhen, China.

„Coloana Infinitului” (Coloana fără sfârșit) face parte din Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu creat de Constantin Brâncuși și inaugurat în 1938. Coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul. Întregul ansamblu monumental este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial.