Actrița americană Sharon Stone a dat în judecată o artistă rap, Chanel West Coast, după ce aceasta i-a folosit, fără a-i cere permisiunea, numele într-o piesă, intitulată „Sharon Stoned”, care a fost lansată în 2018.

Potrivit documentelor depuse în instanță, în această piesă, artista rap „repetă gratuit numele «Sharon Stone» de 33 de ori și numele «Sharon» de 99 de ori”.

Actrița susține că rapperul încearcă să se folosească de „extraordinarul nivel de popularitate și celebritate” de care ea se bucură pentru a deveni cunoscut. Potrivit lui Stone, având în vedere reputația construită de-a lungul anilor, ea trebuie să „mențină un control strict” asupra modului în care numele și imaginea ei sunt folosite.

Chelsea Dudley, cunoscută ca Chanel West Coast, în vârstă de 31 de ani, și-a lansat primul album în 2013, după care, în 2018, a lansat „Sharon Stoned”. Primele 30 de secunde ale piesei nu conțin decât cuvintele „Sharon” și „Stone(d)”, apoi fragmentul „Sharon Sharon Sharon Stone(d)” este repetat în buclă. De asemenea, videoclipul piesei este conceput pentru a aminti de imaginea actriței, iar Dudley a și recunoscut că a dorit să refacă „unele scene clasice, simbol din filme cu Sharon Stone”.

Stone a cerut despăgubiri, a căror valoare nu a fost făcută publică, precum și confiscarea profiturilor obținute de Dudley din difuzarea piesei și a videoclipului.

Sharon Stone este actriţă şi producătoare de film. Ea s-a remarcat în filmul „Total Recall” (1990), în care a jucat alături de Arnold Schwarzenegger, şi a devenit celebră pe plan internaţional după rolul din „Instinct primar”, în 1992. Sharon Stone a primit un premiu Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune-dramă, în 2004, datorită rolului său de invitat special în serialul „The Practice”, dar şi un Glob de Aur, în 1995, pentru rolul din „Casino”, care i-a adus şi o nominalizare la Oscar. În ultimii ani s-a dedicat serialelor TV. Astfel, după „Mosaic”, de Steven Soderbergh, lansat anul trecut, Stone este pe afișul noului sezon al producției „The New Pope”, cu Jude Law, și va juca și în „Ratched”, un spin off al celebrului film „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest”, de Ryan Murphy.