Halima Aden va fi primul model care a fost fotografiat pentru un pictorial din revista Sports Illustrated purtând hijab și burkini.

Modelul american de origine somaleză Halima Aden a pozat pentru numărul anual dedicat costumelor de baie de Sports Illustrated. Nu este sigur dacă Aden este primul model musulman care pozează pentru revista celebră pentru imaginile care prezintă costume de baie, dar este prima dată când revista publică o fotografie a unui model care poartă burkini, un costum de baie care acoperă tot corpul folosit de femeile musulmane practicante. Aden s-a descris ca „burkini babe” într-un videoclip publicat pe o rețea socială și a numit apariția sa în Sports Illustrated „un vis devenit realitate”.

Aden s-a născut într-o tabără de refugiați din Kenia și a ajuns în Statele Unite la vârsta de 7 ani. Ea a ajuns cunoscută în 2016, când a purtat burkini în proba dedicată costumelor de baie la concursul Miss Minnesota SUA. Numărul dedicat costumelor de baie de Sports Illustrated va fi pus în vânzare miercuri.