Un câine de opt luni, un Pitbull pe nume Roky, a călătorit singur cu trenul în Italia, din Portogruaro la Veneția.

Pentru că stăpânul său nu l-a luat în excursie la Veneția, câinele a mers singur la gară. Aici, a luat metroul până la peronul 1, cel pe unde trec trenurile cu destinația Veneția.

Roky merge de obicei la Veneția în compania stăpânului său, Osman Berisa, care locuiește în Portogruaro. Sâmbătă, din pură întâmplare, excursia nu era în progarm, așa că Roky, un Pitbull de opt luni, a plecat de acasă dimineața. A ajuns la gară și aici a urcat în metroul care duce la peronul 1, pe unde trec trenurile cu destinația Veneția. A urcat apoi în tren, s-a așezat pe un scaun și și-a continuat călătoria spre Veneția.

O pasageră, Laura, l-a observat pe Roky în tren și a postat o fotografie pe Facebook. Postarea s-a viralizat rapid și Osman Berisa a aflat despre aventură.

Roky a ajuns în Veneția câteva ore mai târziu, fără să coboare în nicio stație intermediară. A fost găsit de un ofițer al poliției feroviare, care l-a dus la un adăpost pentru câini.

Osman Berisa a fost contactat de poliție și a preluat câinele înapoi a doua zi.

„A fost cu siguranță o aventură care ne-a confirmat cât de inteligenți sunt prietenii noștri cu patru picioare”, a spus acesta, conform Il Messaggero.