Ubisoft a lansat „Star Wars Outlaws”, primul joc al companiei din universul Războiului Stelelor, cu acțiunea plasată între „Empire Strikes Back” și „Return of the Jedi”.

 

După mai bine de patru ani de așteptare, Ubisoft a lansat, vineri, „Star Wars Outlaws”, un joc din lumea „Star Wars”.

Este vorba despre prima interacțiune a companiei în universul creat de George Lucas.

„Outlaws” este o aventură open-world („lume deschisă”) ce o are în prim-plan pe Kay Vess, o tânără proscrisă care explorează galaxia pentru a comite jaful secolului.

Jocul, realizat de studioul Massive Entertainment din Suedia, le permite jucătorilor să exploreze orașe și stații spațiale pe o planetă fictivă, fidelă narațiunii originale.

Julian Gerighty, directorul creativ al proiectului, a declarat că acest joc reprezintă un vis din copilărie pentru mulți membri ai echipei. „Am creat noi planete, noi luni și personaje care intră în acest univers”, a spus acesta.

Jocul beneficiază de acces exclusiv la biblioteca LucasFilms, parte a francizei deținute de Disney, ceea ce a dat echipei ocazia să recreeze o atmosferă autentică.

Deși „Outlaws” nu include Jedi, jucătorii se vor bucura să afle că vor avea de-a face cu Tatooine.

Acțiunea jocului se desfășoară între „Empire Strikes Back” și „Return of the Jedi”.

Acesta este primul joc „Star Wars” dezvoltat de o altă companie decât Electronic Arts, după ce contractul de exclusivitate al acesteia a expirat în 2021.