Supermodelul Linda Evangelista a anunțat că a rămas „permanent deformată” în urma unei reacții adverse la o procedură estetică.

Modelul în vârstă de 56 de ani a dezvăluit că a avut un efect secundar rar al tratamentului, în urmă cu cinci ani, care a determinat creșterea celulele adipoase.

„Am rămas, așa cum a descris presa, de nerecunoscut”, a declarat ea pentru cei 900.000 de urmăritori ai săi de pe Instagram.

Evangelista a explicat că acesta a fost motivul pentru care a dispărut din spațiul public.

Modelul canadian spune că a suferit „două operații de corecție dureroase și nereușite” după ce procedura de slăbire - cunoscută și sub numele de „body contouring” - a avut efectul opus.

„Pentru cei care s-au întrebat de ce nu am lucrat în timp ce carierele colegelor mele au înflorit, motivul este că am fost brutal desfigurată de... [o procedură] care a făcut opusul a ceea ce a promis”, a explicat Evangelista.

Efectul secundar „nu numai că mi-a distrus mijloacele de trai, dar m-a trimis într-un ciclu de depresie profundă, tristețe adâncă și în adâncul disprețului de sine. În acest proces, am devenit o persoană retrasă”.

În postarea sa pe rețelele de socializare, vedeta a spus că a vrut să își spună povestea pentru a-și continua viața și a sugerat că va da în judecată compania responsabilă.

Compania pe care Evangelista susține că a folosit-o nu a răspuns încă solicitării de comentarii a BBC.

Procedura non-chirurgicală, care a crescut în popularitate în ultimii ani, folosește temperaturi scăzute pentru a reduce depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului.

Descriind „efectul secundar foarte rar, dar grav” pe care l-a experimentat, Evangelista a spus că acesta „înseamnă că celulele de grăsime din zona de tratament se măresc în loc să se micșoreze”, adăugând: „Nu se înțelege pe deplin de ce se întâmplă acest lucru”.

Evangelista a devenit faimoasă în anii 1990, făcând parte dintr-un grup de supermodele care au apărut pe podiumurile de lux din întreaga lume și pe coperta revistei Vogue.

De asemenea, a apărut într-un videoclip al lui George Michael alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford și Christy Turlington.

Vedete precum Gwyneth Paltrow și stilista Karla Welch și-au arătat sprijinul în comentariile postării, la fel și designerii Jeremy Scott și Brandon Maxwell.