Regizorul Quentin Tarantino a răspuns criticilor legate de portretizarea lui Bruce Lee în cel mai recent film al său „Once Upon a Time in Hollywood”: „Era un tip cam arogant ... Cine câștigă o bătaie între Bruce Lee și Dracula?”.

 

Regizorul a răspuns criticilor în timpul unei conferințe susținute la Moscova.

„Bruce Lee era un tip cam arogant” a spus Tarantino, care a insistat asupra faptului că nu s-a îndepărtat prea mult de realitate.

Filmul îl arată pe Lee, interpretat de Mike Moh, lăudându-se pe platoul seriei „Green Hornet” și făcând mișto de Muhammad Ali. Personajul se ia la bătaie cu cascadorul Cliff Booth, jucat de Brad Pitt.

„Felul în care vorbea nu l-am prea inventat eu. L-am auzit spunând lucruri ca alea. Dacă spune cineva că n-a zis Lee că poate să îl bată pe Muhammad Ali... ei bine, ba da. Nu doar că a spus-o, dar soția lui, Linda Lee, a și scris că a spus-o în biografia ei. Așa a zis ea”, a comentat regizorul.

Fiica lui Lee, Shannon Lee și fostul partener de antrenament al regretatului actor, Dan Inosanto, s-au arătat nemulțumiți de felul în care apare portretizat Bruce Lee în filmul lui Tarantino.

Inosanto a spus că „nu era, din punctul meu de vedere, lăudăros. Poate era lăudăros în legătură cu artele marțiale pentru că era foarte sigur de el însuși. Era mult peste tot restul lumii. Dar pe platoul de filmare nu s-ar fi dar mare. Bruce n-ar fi spus niciodată ceva de rău despre Muhammad Ali pentru că adora până și pământul pe care pășea boxerul”.

„Putea Cliff să îl bată pe Bruce Lee? Brad [Pitt] n-ar fi fost în stare să îl bată pe Bruce Lee, dar Cliff poate ar fi reușit”, și-a apărat Tarantino personajul din film. „Dacă mă întrebi «cine ar câștiga o bătaie între Bruce Lee și Dracula?”, e aceeași problemă. E un personaj fictiv. Dacă eu spun că personajul poate să îl bată pe Bruce Lee, e un personaj fictiv așa că poate să îl bată. Adevărul e că personajul Clif a făcut parte din Beretele Verzi. A ucis oameni în Al Doilea Război Mondial în luptă corp la corp. În toată povestea Bruce Lee vorbește despre admirația pe care o are pentru luptători. Admiră lupta și boxul e un sport mai aproape de luptă. Cliff nu face un sport de contact, el e un luptător. Dacă s-ar fi luptat Cliff cu Bruce Lee într-un turneu de arte marțiale la Madison Square Garden, Bruce l-ar fi omorât. Dar dacă Bruce s-ar fi bătut cu Cliff într-o junglă în Filipine într-o luptă corp la corp, Cliff l-ar fi ucis”, a explicat Tarantino.