Giorgio Armani, un maestru al modei italiene, în vârstă de 89 de ani, a prezentat luni o colecţie masculină pentru vara anului 2025 de o eleganţă discretă, fără excentricităţi, marcată de materiale fluide şi croieli suple.

 

Pe fundalul unor frunze de palmier proiectate pe un ecran şi al cântecelor de păsări, manechinele au defilat în decorul intim al Teatrului Armani de pe Via Bergognone, în cea de-a patra zi din Săptămâna Modei masculine de la Milano, informează AFP.

Vestele sunt omniprezente, purtate peste o tunică, un pulover sau chiar direct pe piele. Fularul înnodat în jurul gâtului şi pălăria cu panglică, purtată neglijent într-o mână, completează lookul estival imaginat de Giorgio Armani.

Jacheta reinventată, fără umeri şi fără căptuşeală, emblema acestui brand încă de la înfiinţarea sa din 1975, este disponibilă într-un număr infinit de variante, cu sau fără revere, cu un singur sau cu un dublu şir de nasturi, uneori cu dungi fine şi întotdeauna aproape de corp.

Pantalonii cu pense, susţinuţi sau nu de bretele, sunt largi şi din ţesături uşoare, cum ar fi bumbac, in, catifea, satin şi chiar mătase.

Într-un alt stil, mai degrabă oriental, frunzele de palmier decorează cămăşi, veste şi pantaloni din mătase.

Deşi noua colecţie este fidelă stilului obişnuit „şic casual" al mărcii italiene, costumul strict cu cravată, în nuanţe de gri sau negru, croit pe măsură pentru oameni de afaceri, îşi are şi el locul său.

Giorgio Armani a folosit o paletă diversă de culori, care variază de la gri la grej, camel şi negru, trecând prin albastru închis, cu câteva tuşe de roz.

La finalul defilării, Giorgio Armani, cu tenul bronzat şi părul alb, a urcat pe podium pentru a saluta publicul, schiţând un zâmbet larg.

Acest veteran al modei italiene, care a apărat întotdeauna cu înverşunare independenţa grupului său de lux, nu mai exclude vânzarea sau listarea acestuia la bursă atunci când el nu se va mai afla la conducere.

„Independenţa faţă de marile grupuri ar putea fi în continuare o valoare călăuzitoare pentru grupul Armani în viitor, dar nu cred că pot să exclud nicio variantă", a declarat Giorgio Armani într-un interviu pe care l-a acordat în luna aprilie pentru agenţia Bloomberg.

„Nu am în vedere, pentru moment, o cumpărare de către un mare conglomerat din domeniul luxului, dar nu vreau să exclud nimic a priori, căci acesta nu ar fi un comportament foarte antreprenorial", a adăugat el.

Cât despre o listare la bursă, „nu am discutat încă despre acest lucru", dar „este o opţiune ce ar putea fi luată în considerare, să sperăm, într-un viitor îndepărtat", a mai spus Giorgio Armani, care va împlini vârsta de 90 de ani pe 11 iulie.