Circa 1.000 de persoane purtând costume Spiderman s-au reunit în preajma unui monument emblematic din capitala Argentinei cu scopul de a doborî recordul mondial pentru cea mai numeroasă mulţime costumată în supereroul Marvel prezentă la un singur eveniment public.

Întâlnirea a fost organizată cu ajutorul Instagram de influencerul argentinian Uki Deane, care şi-a propus să depăşească în amploare un eveniment similar, care a avut loc în iunie în Malaysia şi care a strâns 685 de persoane îmbrăcate în Spiderman.

Deane a declarat că este încrezător că va obţine titlul Guinness World Records având în vedere marea de costume albastre, mulate şi de măşti roşii reunită în preajma faimosului monument din Buenos Aires.

„Am vrut să strâng 700 de persoane, dar după numărătoarea noastră, şi-au făcut apariţia mult mai multe. Avem peste 1.000 de semnături'', le-a declarat acesta reporterilor prezenţi la eveniment.

„E o nebunie ce poate să facă Spiderman, mă bucur enorm'', a adăugat bărbatul în vârstă de 33 de ani.

Guinness World Records nu a dat curs imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Organizatorii le-au solicitat participanţilor să se înscrie şi să-şi facă fotografii pe care să le prezinte drept dovezi pentru omologarea recordului.

Participanţii, costumaţi în supereroul creat de Stan Lee şi Steve Ditko, au aplaudat şi au cântat veseli în după-amiaza însorită. Unul dintre participanţi a asortat la costumul de Spiderman un tricou în dungi alb cu albastru, culorile echipei naţionale de fotbal a Argentinei, în timp ce un altul a purtat un costum cu o cravată roşie, care se asortează cu masca supereroului.

Juan Menchon, un antrenor de 25 de ani, a mărturisit că ţinuta Spiderman îi oferă mai multă încredere în sine.

„Sunt foarte timid, iar masca îmi oferă libertatea de a putea spune ce vreau şi de a mă exprima'', a explicat el. Şi alţi participanţi au vorbit despre puterile transformatoare ale costumului.

„Aşa cum spune Stan Lee, oricine poate purta masca'', a precizat Matias Cones în vârstă de 18 ani.