Un primar din Italia s-a îngrășat în ultimii zece ani 30 de kilograme. Tot orașul aleargă cu el, joi de joi, ca să slăbească.

 

Este vorba de Valdobbiadene, orașul Prosecco, condus de Luciano Fregonese, în vârstă de 47 de ani, de aproximativ zece ani. A treia și ultima oară a fost ales în iunie, cu 67% din voturi. În 2014, cântărea 90 de kilograme. Acum cântarul arată 120 de kilograme. Mult prea multe, recunoaște însuși Fregonese.

Așa că cetățenii îl însoțesc, în fiecare joi, la o alergare pe străzile municipalității din provincia Treviso, cu puțin peste 9.000 de locuitori, pentru a-l ajuta să slăbească.

„M-au numit gras cu ceva timp în urmă, scris pe un perete”, a declarat Fregonese pentru Gazzettino.

„Nu m-am simțit jignit, după 20 de ani de administrație, acesta este rezultatul. Administrația îngrașă”.

La primul eveniment, pe 20 iunie, alături de primar au fost 45 de localnici, iar la ultima cursă, pe 11 iulie, aceștia au ajuns la 140.

Primarul nu a slăbit nici un kilogram până acum, dar cetățenii nu sunt descurajați. Joia viitoare, la ora 19.30, are loc o nouă întâlnire cu alergarea pentru sănătate.

„Le place foarte mult această inițiativă, și pentru că unii participă pentru a-mi pune întrebări sau pentru a-mi raporta”, a declarat Fregonese într-un interviu acordat OggiTreviso.

Cu toate acestea, Fregonese dă asigurări că starea sa de sănătate e în regulă: „Mi-am făcut analizele, sunt bine din toate punctele de vedere. Am încercat să mă descurc singur, să mănânc o dată pe zi, să nu am nimic de făcut. Mai rău e noaptea, în șase ore de somn au măsurat 478 de apnee".