Umblătorii Albi, personajele înfricoșătoare și spaima celor vii din serialul-fenomen „Game of Thrones” și-au făcut apariția zilele trecute pe străzile din Londra, spre stupefacția pietonilor. Ideea inedită are ca scop promovarea celui de-al 7-lea sezon al serialului HBO, ce va debuta pe 16 iulie.

 

Deși este vară, iarna pare să fi sosit în Marea Britanie. Sinistrul Rege al Nopții a putut fi văzut călare, călătorind în sudul Londrei. Pietonii au rămas surprinși văzându-l în centrul Londrei, însoțit de trupa sa de Umblători Albi, aceștia oprindu-se succesiv la Circul Oxford, pe podul suspendat Tower Bridge și la Turnul Londrei, îndreptându-se către Sala Tronului de la Palatul Buckingham. Plimbarea neobișnuită marchează revenirea serialului Game of Thrones pe posturile TV Sky Atlantic și NOW TV, luni, 17 iulie.

Regele Nopții a pornit de la Zidul lui Hadrian, locul care l-a inspirat pe scriitorul George RR Martin în crearea Zidului, peretele gigantic de gheață din Game of Thrones, care este apărat de Rondul de noapte și se întinde pe 300 de mile de-a lungul graniței celor Șapte Regate. Cinci actori au fost transformați în Umblători Albi pentru a crea o apariție de senzație, utilizând elemente prostetice special create, o echipă de stiliști și artiști specializați în pictură corporală pentru a crea o imagine extrem de realistă și profesionistă, după calapodul respectivelor personaje. Pentru realizarea costumelor a fost nevoie de 8 săptămâni, iar fiecare actor a fost machiat timp de 4 ore înainte de a-și face apariția pe străzile din Londra. Peste 5 milioane de britanici au urmărit fiecare episod al Sezonului 6 pe platformele Sky, inclusiv pe NOW TV și Sky Go, privind cu sufletul la gură întâlnirea Regelui Nopții cu Brandon Stark, Hodor și Meera Reed, dincolo de Zid. Într-un scurt comentariu asupra așteptărilor pe care le-ar putea avea spectatorii de la Umblătorii Albi, în noul sezon, cel de-al 7-lea al serialului, Rory McCann (Sandor Clegane, cunoscut ca The Hound/ Câinele) a declarat: „În acest sezon, fiecare trebuie să-și unească forțele și să se lupte contra Umblătorilor Albi. Pentru că dacă nu vor face asta...toți sunt în pericol.) Isaac Hempstead-Wright, care îl interpretează pe Bran Stark, dar și rolul Corbului cu Trei Ochi, a declarat: „Cei doi sunt dușmani declarați din prima zi, Corbului cu Trei Ochi și Regele Nopții. Bran știe mai bine ca oricine teroarea și frica pe care ar trebui să o simtă cu toții din cauza amenințării Regelui. Tot ceea ce contează este Marele Război.” Referindu-se la revenirea serialului, Zai Bennett, Director de Programe la Sky Entertainment Marea Britanie și Irlanda, a declarat: “O fi vară în Marea Britanie, dar după șase sezoane, iarna a sosit într-un final în Westeros. Jon Snow încoronat ca Rege al Nordului, Cersei pe Tronul de Fier, Daenerys Targaryen și armata sa colosală traversând cele șapte mări până în Westeros, iar Regele Nopții mergând spre Sud la conducerea unei armate terifiante a celor morți, cele mai mari bătălii se află înaintea noastră. Ținând cont de toate astea, a fost firesc să dezlănțuim propria noastră trupă de Umblători Albi, în mai multe zone din Marea Britanie.”