Miliardarul Ehud Arye Laniado, proprietarul uneia dintre cele mai mari companii din domeniul comerțului cu diamante, a murit în urma unui infarct, în timpul unei operații de mărire a penisului, la o clinică de lux din Paris, Franța.

 

Laniado, care a murit la vârsta de 65 de ani, a ales pentru această procedură o clinică de lux de pe Avenue des Champs-Elysees din capitala franceză.

Omul de afaceri belgiano-israelian a făcut infarct și a murit după ce medicii i-au injectat o substanță în penis. Decesul a fost confirmat de reprezentanții companiei omului de afaceri, care l-au descris pe acesta drept „un vizionar” în domeniul său.

Compania lui Laniado, Omega Diamonds, cu sediul în Anvers, este una dintre cele mai mari din lume în domeniul comerțului cu diamante.

Potrivit presei locale, Laniado suferea de ceea ce se numește popular „complexul lui Napoleon”, din cauza faptului că era scund. De altfel, surse apropiate acestuia au declarat că lui Laniado i se mai spunea „argentinianul” în companie, pentru că arăta ca „un dansator de tango”. Singura dată când uita de statura sa era atunci când îi cerea contabilului să îi citească informații despre averea sa, lucru care se întâmpla de mai multe ori pe zi, potrivit acelorași surse.

La nivel internațional, era considerat unul dintre cei mai mari experți în evaluarea diamantelor brute.

În 2013, miliardarul a avut probleme cu autoritățile belgiene, care l-au acuzat de evaziune fiscală în cazul unor diamante care ar fi fost importate ilegal din Congo și Angola. Omul de afaceri a încercat să scape de proces fiind de acord să plătească autorităților suma de 160 de milioane de euro. Totuși, autoritățile vamale belgiene l-au suspectat de fraudă, spunând că acesta ar datora statului suma de 4,6 miliarde de euro și o amendă de aproape 2 milioane de euro.

Deși solicitările autorităților vamale belgiene au fost respinse de două instanțe, Laniado urma să participe la o nouă audiere, la o curte de apel, pe 14 martie.

În 2015, Laniado a fost cel care i-a vândut cel mai scump diamant din lume, „Blue Moon of Josephine”, omului de afaceri Joseph Lau Luen Hung, din Hong Kong, pentru 42,7 milioane de euro.